Rolls-Royce Spectre testat în condiții extreme înainte de începerea livrărilor pentru clienți

Autor: Bogdan Bârliga 09 feb. 2023 Știri auto

Rolls-Royce Spectre este primul autoturism electric al constructorului britanic de automobile de lux și se află în faza testelor finale.

Noul model electric a parcurs aproape două milioane de kilometri, terminând a treia fază a celui mai riguros program de testare conceput vreodată în istoria de 118 ani a mărcii.

Teste intense înainte de primele livrări

Rolls-Royce Spectre este în prezent supus unor teste extreme în două locații din Africa de Sud cu temperaturi ce depășesc 50 de grade.

În această etapă, inginerii observă și perfecționează fiecare sistem, element hardware și protocol software care a fost dezvoltat pe parcursul a aproape două milioane de kilometri de teste continue.

De-a lungul testelor cu noul Spectre, fiecare dintre cele 25.000 de funcții separate legate de performanță ale mașinii au fost adaptate meticulos pentru a oferi o experiență similară cu alte modele Rolls-Royce.

Perfecționările care se fac acum urmează principiile „câștigurilor marginale”, în care ajustările individuale, foarte mici și incrementale produc cumulativ o îmbunătățire generală semnificativă.

Peste 1500 de ore de teste au fost dedicate îmbunătățirii frânării regenerative a mașinii. Echipamentele de înregistrare a datelor procesează intrările senzorilor generate de această forță de frânare, pentru a se asigura că ajustările nu compromit liniștea generală a Spectre în orice condiții de condus.

Pe măsură ce mașina se apropie de fazele ulterioare ale programului său exhaustiv de testare, vor fi făcute ajustări suplimentare materialelor de etanșare pentru a oferi performanțe sporite din punct de vedere aero-acustic caracteristice Rolls-Royce.

Acest proces este esențial deoarece materialele de etanșare din cauciuc funcționează diferit prin spectrul de temperaturi. De exemplu, în timpul fazei de testare a Spectre la Arjeplog în Suedia, garniturile s-au întărit la temperaturi sub zero. În schimb, în Africa de Sud, inginerii Rolls-Royce vor evalua performanța garniturilor în condiții de căldură extremă.

Când datele colectate din Africa de Sud vor fi analizate programul de testare al Spectre va fi finalizat în aproximativ 80 de procente.

Ultimii 500.000 de kilometri de testare pentru Spectre se vor concentra pe analiza stilului de viață. Acest proces de testare va analiza noul model electric în situații de super-lux și cazuri de utilizare specifice clienților Rolls-Royce, pentru a se asigura că Spectre funcționează conform cerințelor în centrul mega-orașelor globale, în jurul destinațiilor de lux noi și istorice și în alte setări proporționale cu nevoile, obiceiurile și stilurile de viață ale proprietarilor.

Ce știm despre Rolls-Royce Spectre

Spectre măsoară 5453 mm în lungime, 2080 mm în lățime și 1559 mm în înălțime, cu un ampatament de 3210 mm. Acest lucru înseamnă că Spectre este mai lung decât Wraith, dar și decât Cullinan.

Cei de la Rolls-Royce nu au specificat configurația exactă a motorului pentru Spectre, dar au confirmat că noul model va dezvolta o putere maximă de 585 CP și un cuplu de 900 Nm.

Sprintul 0-100 km/h va avea loc 4,5 secunde și noul Rolls-Royce Spectre se va încărca de la 10% la 80% în doar 34 de minute, atunci când este conectat la un încărcător rapid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Rolls Royce


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide