Ţi-ai pierdut cartea maşinii? Uite cum poţi obţine un duplicat

Ţi-ai pierdut cartea maşinii? Uite cum poţi obţine un duplicat

Autor: Marius Vişan acum 1 an Știri

Şoferii care au nevoie de un duplicat al cărţii de identitate a maşinii trebuie să treacă din nou pe la Registrul Auto Român. Actele necesare obţinerii unui duplicat al cărţii de identitate a vehiculului sunt:

– cerere activitate R.A.R. – solicitare eliberare document nou (cererea se va completa olograf de către solicitant, pe propria sa răspundere; va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia)

– actul de identitate al solicitantului

– documente care atestă calitatea de deţinător a solicitantului (act de vânzare-cumpărare, factură, act de adjudecare etc.), dacă solicitantul nu este cel care figurează ca deţinător în evidenţele autorităţii de înmatriculare

– dacă solicitantul nu este deţinătorul vehiculului (persoană fizică), sau dacă deţinătorul este persoană juridică, este necesară prezentarea actului de reprezentare (împuternicire notarială, dacă deţinătorul este persoană fizică sau delegaţie, dacă deţinătorul este persoană juridică)

Ce trebuie să conţină delegaţia

Delegaţia trebuie să conţină datele de identitate ale reprezentantului deţinătorului, să identifice vehiculul prin numărul său de identificare (seria de şasiu sau caroserie), să specifice care este prestaţia pentru care s-a emis delegaţia (eliberare duplicat al cărţii de identitate), să poarte număr de înregistrare şi să fie semnată (şi ştampilată, dacă este cazul) de către emitent.

Începând cu data de 16.07.2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 109/2018, pentru obţinerea duplicatului CIV este obligatorie prezentarea vehiculului la RAR în vederea identificării sale.

 Comentarii
Inchide