Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România

Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Ţineţi-vă bine de scaune, s-a găsit „vinovatul” pentru lipsa autostrăzilor în România. Solul din ţara noastra este altfel decât în ţările din care provin firmele de construcţii, a afirmat Şeful CNAIR, Ştefan Ioniţă, scrie Digi24.

Conform acestuia, firmele din străinătate care vin să realizeze autostrăzi în România au experienţă în procedurile de achiziţie publică, dar nu sunt obişnuite cu solul românesc. 

„Am observat că firmele străine care construiesc în România, deşi au experienţă în achiziţii publice, au probleme când trebuie să lucreze efectiv pe specificul solului din România”, a explicat Ştefan Ioniţă. Directorul general al CNAIR a precizat că,  „este diferenţă între un sol arid cum este cel din Spania şi specificul solului românesc”.

Ironie voită sau realitate, cert este că referirile la sol pot privi numeroase proiecte de autostrăzi în care solul a luat-o la vale. Pe de altă parte aici ar mai putea fi vorba şi de utilizeazarea de materiale de proastă calitate sau apelearea la soluţii tehnice necorespunzătoare.Comentarii
Inchide