TIR blocat în pasajul Unirii din București

Autor: David Andrei 13 iun. 2021 Știri auto

Șoferii care au trecut azi-noapte prin pasajul Unirii din București au avut parte de o surpriză neplăcută. Banda întâi de circulație era ocupată de un TIR blocat.

GALERIE FOTO

Un TIR a rămas blocat azi-noapte în pasajul Unirii pe sensul dinspre Universitate către Tineretului. Imaginile filmate de un conducător auto și publicate pe pagina Info Trafic București și Ilfov arată exact ce s-a întâmplat. Acoperișul remorcii autotrenului atinge plafonul pasajului. Astfel blocat, vehiculul nu a mai putut să înainteze.

Șoferii care au văzut imaginile susțin că cel care conducea TIR-ul nu ar fi avut nicio vină și sunt de părere că acesta ar fi respectat limita de înălțime. Aceștia acuză, în schimb, autoritățile pentru că, la cea mai recentă acțiune de asfaltare, carosabilul ar fi fost înălțat considerabil.

„Nu i-a spus nimeni, săracul, că deștepții de la noi au turnat asfalt peste asfalt și automat pasajul nu mai are înălțimea declarată”, scrie un utilizator care a văzut filmarea.

În astfel de cazuri, șoferii apelează la dezumflarea parțială a anvelopelor pentru a coborî înălțimea vehiculului. Având în vedere că era vorba despre un autotren cu cinci punți, acest lucru ar fi fost deosebit de dificil.

În cele din urmă, TIR-ul a reușit să iasă cu spatele din pasaj, iar traficul a fost reluat în condiții normale.

TIR blocat în centrul Brașovului în urmă cu două săptămâni

Un incident similar a avut loc la sfârșitul lunii trecute la Brașov. Un TIR înmatriculat în Bulgaria a rămas blocat pe o stradă îngustă din centrul istoric al Brașovului. Misiunea de a-l debloca a fost extrem de complicată. Șoferul de naționalitate bulgară nu vorbea limba engleză. Polițiștii s-au chinuit să-l ghideze prin semne pentru a scoate TIR-ul dintre case.

Mai multe locuințe au suferit pagube, alegându-se cu tencuiala și obloanele exterioare avariate de colosul ajung în oraș. Șoferul voia să iasă către Râșnov, apoi să se îndrepte către Predeal. Dar navigația l-a ghidat prin oraș, pentru a evita coloana de mașini formată pe DN1, fără să știe că cel care o folosește nu conduce un autoturism, ci un TIR.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide