Un TIR a rămas suspendat deasupra magistralei feroviare – VIDEO

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2021 Știri auto

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, de la ora 7.25, la solicitarea reprezentanților Poliției, reprezentanții SRCF Timișoara au întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Orșova și Vârciorova, pentru a asigura accesul și intervenția pompierilor în vederea scoaterii șoferului din cabina unui tir care a derapat de pe șosea și s-a răsturnat la o distanță/înălțime de aproximativ doi metri de zona feroviară.

În urma acestui accident rutier, șoferul a rămas încarcerat în cabina camionului, iar pentru intervențiile organelor abilitate în vederea scoaterii șoferului și a retragerii tirului este necesar a se acționa în zona căii ferate și cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.

VIDEO

Accidentul a dus la oprirea a două trenuri

Până la finalizarea intervențiilor aflate în desfășurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât și pe șosea, un tren Regio de călători a fost oprit temporar în gara Orșova – trenul R 9504 care circulă pe relația Orșova – Filiași, de la ora 7.25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relația Timișoara Nord – București Nord, a staționat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staționeze temporar, dacă este cazul, și în gara Orșova, până la finalizarea intervențiilor desfășurate de organele abilitate.

Reprezentanții SRCF Timișoara au acordat sprijinul necesar intervențiilor desfășurate pentru retragerea TIR-ului din zona feroviară și restabilirea circulației trenurilor în condiții de siguranță, informează Clubferoviar.ro.

 

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide