Cel mai accesibil vehicul militar care poate fi cumpărat de civili – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 01 nov. 2019 Știri auto

Mulți pasionați de offroad visează să poată cumpăra vehicule militare pentru a-și satisface nevoile de a cuceri cele mai solicitante terenuri, cum ar fi HUMVEEE, care a lansat în cele din urmă o serie de versiuni civile.

Problema este că publicul larg poate cumpăra astfel de vehicule doar atunci când armata organizează vânzări excedentare și, chiar și atunci, vehiculele scoase la vânzare nu sunt modele de ultimă generație. Există însă o excepție:  Tomcar TX4 UTV este acum disponibil pentru uz civil.

Tomcar a produs mașini pentru forțele speciale israeliene

Construit de o companie fondată în 1991 pentru a răspunde nevoilor forțelor speciale israeliene, TX4 este un vehicul robust conceput pentru a funcționa în cele mai dificile condiții din lume.

Proiectat ca vehicul de recunoaștere, TX4 poate transporta patru persoane și o sarcină utilă de 1.134 kg pe cele mai dificile terenuri. Fiind primul model pentru uz public Tomcar a primit unele modificări pentru a satisface nevoile pasionaților de off-road, fermieri etc.

Deși oferă aceeași tehnologie de calitate specifică mașinilor militare ca și celelalte UTV-uri ale lui Tomcar, TX4 este mai confortabil și mai potrivit pentru a fi utilizat pe lângă casele de vacanță, ferme, case de pe plajă și zone cu multe proprietăți de explorat.

Motor care produce 107 CP

O încrucișare între un ATV militar, vehicul utilitar și camioneta, TX4 este prevăzut cu cadru metalic solid. Puterea este furnizată de un motor pe benzină de 1,5 litri cu patru cilindri, montat pe spate, care produce 107 CP și un cuplu de 108 Nm.

Conectat la o transmisie CVT, motorul acționează toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală, precum și diferențiale selectabile pentru blocarea față și spate. UTV dispune de suspensie independentă pe fiecare roată.

Prețul lui TX4 începe de la 36.500 de dolari (aproximativ 32,693 de euro), dar Tomcar va adăuga în 2020 un nivel de echipare mai scump, cu cabina închisă și opțiuni suplimentare.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide