Top 10 cele mai fiabile SUV-uri în 2022. Care sunt cele mai bune variante ale momentului

Autor: Ionuț Vîlciu 07 nov. 2022 Știri auto

SUV-urile sunt cele mai populare vehicule ale momentului. Piața este plină de aceste mașini, iar cererea este mare. Chiar dacă opțiunile sunt multiple, este important să știm care sunt cele mai fiabile opțiuni pe care le poți cumpăra.

Fiabilitatea mașinii este un factor important în decizia de cumpărare. În definitiv, îți dorești să te bucuri de mașină fără impedimente. Nimeni nu își dorește o mașină stricăcioasă care să stea mai mult la service.

Acest lucru este valabil pentru toate mașinile, nu doar pentru SUV-uri. Cu toate acestea, îți cumperi un SUV pentru că ai nevoie de acel spațiu fie pentru a transporta lucruri, fie pentru a-ți duce copiii la școală sau familia în vacanță. Nu și-ar dori nimeni să li se defecteze mașina în timpul unei călătorii. Noi vă vom prezenta astăzi care sunt cele mai fiabile SUV-uri disponibile pe piață, conform studiului condus de Carbuyer.

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq este cel mai mare SUV din gama producătorului ceh. Kodiaq vine chiar și o configurație cu șapte locuri, iar spațiul este din belșug. Am putea spune că spațiul este direct proporțional cu fiabilitatea. Conform studiului, Skoda Kodiaq a obținut un scor de 96.23%. Cele mai frecvente probleme sunt la ornamentele interioare sau la cutia de viteze.

Hyundai Kona

Poate că nu oferă același spațiu ca Skoda Kodiaq, dar Hyundai Kona oferă o fiabilitate aproape la fel de bună. Modelul coreean a obținut un punctaj de 95.71%, fiind al doilea cel mai fiabil SUV de pe această listă. Cea mai frecventă problemă ar fi legată de unele sisteme electrice, dar nimic catastrofal.

Mazda CX-5

Locul trei este ocupat de Mazda CX-5. Japonezii au reputație de a construi mașini fiabile, iar SUV-ul CX-5 nu face excepție. Scorul obținut de SUV-ul japonez a fost de 95.57%. Posesorii se declară mulțumiți, singurele probleme fiind mici defecte ale interiorului sau ale ornamentelor exterioare.

Kia XCeed

Următoarea mașina de pe această listă este Kia XCeed, o variantă ceva mai înălțată a hatchback-ului Ceed. Cu un scor de 95.56% ratează marginal podiumul. Foarte puțini proprietari Kia XCeed au raportat probleme. Cu toate acestea, majoritatea problemelor mecanice au avut legătură cu motorul. Din fericire, Kia oferă o garanție mare de șapte ani.

Kia e-Niro

Rămânem în gama Kia, dar ne mutăm către latura electrică a mărcii. Vorbim despre Kia e-Niro, un vehicul electric care a obținut un scor de 94.36% care demonstrează că și mașinile electrice pot fi fiabile. Majoritatea problemelor sunt legate de unele sisteme electrice ale mașinii. Cu toate acestea, mașina dispune de garanția Kia de șapte ani.

Renault Captur

Cel mai mic SUV din gama Renault se dovedește a fi și cel mai fiabil model al producătorului francez. Renault Captur a obținut un scor de 94.27% în cadrul studiului efectuat de Carbuyer. Puțini oameni au întâmpinat de probleme de fiabilitate cu mașina lor. Cele mai comune probleme s-au învârtit în jurul sistemelor electrice ale mașinii sau au fost legate de eficiența sistemelor de siguranță.

Volkswagen T-Roc

Singurul model Volkswagen de pe această listă este micul SUV T-Roc. T-Roc este un model bine vândut din motive întemeiate, deoarece s-a dovedit a fi unul dintre cele mai fiabile SUV-uri pe care le puteți cumpăra. T-Roc a obținut un punctaj de 94,06% pentru fiabilitate. Cele mai frecvente probleme fiind legate de suita de sisteme de siguranță a mașinii și de ornamentele interioare.

Toyota C-HR

Toyota C-HR continuă reputația mărcii ca fiind un producător fiabil. Cu scorul său de 93,96%. Modelul este la vânzare de câțiva ani și se pare că Toyota a reușit să rezolve majoritatea problemelor lui C-HR.

Kia Niro

Revenim la Kia Niro, de această dată fiind vorba de modelul cu motoare termice. Niro obișnuit rămâne o alegere solidă pentru cine dorește să achiziționeze un SUV nou. Cu un scor de fiabilitate de 93,74%, este o alegere destul de bună. Principalele nemulțumiri pe care oamenii le-au avut au fost legate de sistemele electrice ale mașinii.

Volvo XC40

Volvo XC40 este cel mai mic SUV din oferta producătorului suedez și oferă opțiuni suficiente. XC40 rămâne o alegere de încredere pentru șoferi. Cu un rating de 93,69%, rămâne un candidat bun pentru cei ce vor un SUV premium nou. Proprietarii care au raportat probleme au avut, în mare parte, nemulțumiri legate sistemul de propulsie și sistemele electrice ale mașinii.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide