Top 10 cele mai valoroase catalizatoare auto. Pe ce loc se află catalizatorul montat pe Dacia Duster?

Autor: Marius Vișan 07 apr. 2021 Știri auto

De ceva vreme, hoții de piese auto s-au specializat pe furtul de catalizatoare auto. ”Moda” a apărut și în România, iar hoții nu se sfiesc să le fure de pe mașini parcate chiar în fața blocului.

Motivul este cât se poate de clar. Aceste catalizatoare auto sunt foarte scumpe pentru că au în componența lor metale prețioase. Ele pot fi revândute la centrele de colectare a metalelor cu sute de euro.

În mediul online există numeroase anunțuri privind achiziționarea de catalizatoare uzate. Un gram de platină costă aproximativ 160 de lei. Un gram de paladiu se vinde cu aproximativ 290 de lei.

În aceste condiții nu este de mirare că au apărut și topuri cu cele mai scumpe catalizatoare. Canalul de YouTube TUTORIALE AUTO a făcut un astfel de top.

Top 10 cu cele mai scumpe catalizatoare a fost stabilit folosind date furnizate de Eurotrade Group, una dintre cele mai mari firme care se ocupă cu reciclarea catalizatoarelor.

Intră în GALERIA FOTO

Top 10 cele mai valoroase catalizatoare auto

10. Preț 1.376 de lei. (Se găsește pe modele Renault. De asemenea, acesta se află și pe Dacia Duster cu motor 1.5 DCI)

9. Preț: 2.787 de lei (Renault)

8. Preț: 3.311 de lei (Mercedes)

7. Preț: 3.477 de lei (Audi și Volkswagen)

6. Preț: 3.583 de lei (Peugeot și Citroen)

5. Preț: 3.846 de lei (BMW)

4. Preț: 4.149 de lei (Fiat, Alfa Romeo și Lancia)

3. Preț: 4.694 de lei (Mitsubishi)

2. Preț: 5.089 de lei (Fiat, Alfa Romeo și Lancia)

1.Preț: 7.955 de lei (BMW)

Anul acesta au fost înregistrate numeroase plângeri privind furturi de catalizatoare

Polițiștii efectuează periodic percheziții la persoane bănuite că săvârșesc astfel de furturi. La începutul acestui an, în Constanța, s-a furat un catalizator montat pe mașina poștei.

Cel mai recent caz s-a petrecut în data de 22 martie, când polițiștii din București au reținut doi tineri, de 20, respectiv 24 de ani, bănuiți că furau catalizatoare. Aceștia le sustrăgeau de pe autoturisme parcate pe străzi din sectorul 5 folsind un fierăstrău electric. Prejudiciul total creat a fost estimat la 8.000 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură foto: YouTube TUTORIALE AUTO


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide