Top 10 mașini perfecte pentru oraș: Autocar include un nou model Dacia în clasament

Autor: Bogdan Bârliga 24 apr. 2023 Știri auto

Mașinile de oraș bune sunt mici, practice și ușor de condus, iar cele mai bune au și un design îndrăzneț. Dacă adăugăm și niște motoare ceva mai puternice avem o rețetă perfectă pentru deplasările urbane.

Celebra revistă britanică Autocar a publicat un top dedicat mașinilor mici și avem cu ce să ne mândrim: un nou model Dacia a fost ales pentru acest clasament.

Autocar susține că acest top 10 al celor mai bune mașini perfecte pentru oraș include și unele modele ce pot fi considerate chiar mai bune față de autoturismele cu dimensiuni ceva mai mari din alte clase.

Autocar: Top 10 mașini perfecte pentru oraș

1. Hyundai i10

Top 10 mașini perfecte pentru oraș: Autocar include un nou model Dacia în clasament

Cu motorizări de până la 100 CP modelul producătorului din Coreea de Sud este considerat de revista britanică cel mai bun autoturism de mici dimensiuni disponibil în Marea Britanie. Hyundai i10 este disponibil și în România, iar jurnaliștii britanici apreciază această mașină pentru propulsoare, calitatea materialelor și dotările standard oferite.

2. Suzuki Ignis

Top 10 mașini perfecte pentru oraș: Autocar include un nou model Dacia în clasament

Cu un aspect ce trimite spre un model crossover Suzuki Ignis obține puncte de la Autocar pentru design și echiparea cu sistemul AllGrip aduce puncte în plus. Modelul nipon poate fi configurat cu o motorizare hibrid de 1,2 litri cu o putere de 83 CP.

3. Kia Picanto

Top 10 mașini perfecte pentru oraș: Autocar include un nou model Dacia în clasament

Cu o platformă similară cu cea a modelului Hyundai i10 și acest model din Coreea de Sud este pe placul jurnaliștilor britanici: este apreciată ținuta de drum și dotările peste medie oferite în standard. Motorul 1.0 MPI nu are prea multe resurse, dar în cazul versiunii 1.0 T-GDI lucrurile stau cu totul altfel.

4. Volkswagen Up

Up este cea mai mică mașină din gama Volkswagen, dar nu pierde toate semnele distinctive pentru care marca este renumită. Deși nu este cel mai revoluționar din segment, Up își bate cei mai apropiați rivali din punct de vedere al finisajului și al dezirabilității. Ca și în cazul fraților de la Seat și Skoda, Up este disponibil și cu propulsie complet electrică. Motorul cu o putere de 83 CP pare să fie potrivit pentru deplasările scurte prin oraș.

5. Skoda Citigo-e iV

Deși nu se vinde în Marea Britanie jurnaliștii de la Autocar au inclus modelul electric de la Skoda în acest top și chiar l-au instalat pe locul cinci. Modelul din Cehia utilizează platformă folosită și de VW Up! și din acest motiv este considerat un autoturism potrivit pentru oraș.

6. Toyota Aygo

Micul model de la Toyota a primit un facelift în 2018 și este apreciat pentru calitatea materialelor folosite. Motorul de 1,0 litri nu oferă resurse de putere prea mari, dar contribuie la economie prin consumul redus.

7. Seat Mii Electric

Aceeași poveste este valabilă pentru Seat Mii exact cum e și cazul fratelui de platformă Skoda Citigo. Versiunea spaniolă a mașinii de oraș a grupului Volkswagen nu mai este oferită și în ultimele sale zile a fost o propunere doar cu propulsie electrică, folosind aceeași baterie de 36,8 kW pentru a alimenta motorul de 82 CP. Dar apare în acest top 10 al celor mai bune mașini pentru oraș valabil pentru anul 2022.

8. Fiat Panda

A treia generație a acestui model rămâne un reper în piață mai ales pentru că dispune și de tracțiune integrală. Fiat Panda se vinde la noi doar cu motorizarea 1.0 Hybrid de 70 CP.

9. Fiat 500

Și acest model al companiei din Italia prinde un loc în topul realizat de Autocar: FIat 500 poate fi configurat cu o motorizare mild-hybrid sau cu un sistem de propulsie electric. Cea mai puternică versiune oferă 118 CP și puterea e considerată foarte bună pentru o mașină de oraș.

10. Dacia Sandero

Nu este prima dată când Autocar include într-un top 10 un model cu sigla Dacia: recent SUV-ul Duster a fost listat de revista britanică în topul celor mai bune mașini 4×4. Acum a venit rândul gamei Sandero să fie analizată de jurnaliștii britanici și modelul produs la Mioveni este apreciat pentru raportul dintre preț și dotări. Motorul 1.0 TCe cu 90 de cai putere este pe placul jurnaliștilor din UK și Dacia Sandero primește aprecieri pentru că se poate comanda și cu un propulsor alimentat cu GPL.

Iată și un test comparativ realizat de revista britanică Autocar cu Dacia Sandero:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai, Suzuki, Kia, VW, Skoda, Toyota, SEAT, Fiat, Dacia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide