Top 3 cele mai scumpe modele Dacia disponibile în România

Autor: Bogdan Bârliga 04 feb. 2023 Știri auto

Până de curând orice top auto dedicat mașinilor ieftine includea obligatoriu un model produs de Dacia, dar acest aspect tine să nu mai fie de actualitate.

La Mioveni au început să fie produse autoturisme cu un preț de bază de la sume ce depășesc 23.000 de euro și deja intrăm la acest preț într-un segment foarte competitiv.

Dacia și mașinile low cost – o epocă încheiată

După preluarea de către Renault producătorul de la Mioveni a fost încadrat fără drept de apel în categoria producătorilor auto low cost. Și cumva acesta a fost și scopul inițial pentru că grupul francez încerca să se impună pe cât mai multe piețe și avea nevoie de produse relativ ieftine.

Între timp lucrurile s-au schimbat și o parte dintre clienții cu dare de mână din Europa au decis să aleagă o mașină în funcție de raportul preț – dotări și să cheltuie banii rămăși pentru alte lucruri.

Aici a avut de câștigat Dacia și nu trebuie să mai menționăm de succesul înregistrat de Sandero și Duster pe piețele externe.

Dar lucrurile au evoluat între timp și pe piața locală până și prețul unui Logan în versiunea de bază dă dureri de cap celor cu venitul minim.

Top 3 cele mai scumpe modele Dacia disponibile în România

Dacă luăm în calcul prețul cerut pentru modelul Dacia Jogger cu sistem de propulsie hybrid putem să spunem din start că la Mioveni nu se mai produc mașini ieftine.

Fără banii primiți prin Programul Rabla un client trebuie să plătească minim 23.750 de euro pentru un Jogger în varianta de bază cu motorizarea amintită.

1.Dacia Jogger

Pe social media și pe forumurile de specialitate șoferii susțineau că noul Jogger nu are un motor suficient de puternic. Acum situația a fost remediată: sub capotă găsim un sistem hibrid capabil să ofere 140 CP.

Lista dotărilor standard include jante de aliaj de 16 inchi, faruri LED pentru faza scurtă, media Display cu ecran de 8 inchi plus 4 difuzoare, frână de parcare electrică, geamuri electrice față cu impuls sau aer condiționat cu reglare manuală.

Cine își dorește ceva mai mult trebuie să plătească în plus 460 de euro pentru o vopsea metalizată, 150 de euro pentru scaune față încălzite și 200 de euro pentru sistemul de acces fără cheie.

Așa cum spuneam cea mai ieftină variantă Dacia Jogger cu echiparea Expression în versiunea cu cinci locuri are un preț de bază de 23.750 de euro.

Cea mai scumpă variantă Dacia Jogger cu motorizarea hibrid se poate comanda de la 25.500 de euro și dacă alegi doar pachetele oferite de producător ajungi la sume ce depășesc 26.300 de euro.

2. Dacia Duster

SUV-ul produs la Mioveni este cu siguranță cel mai cunoscut model propus de Dacia: oferă cel mai bun raport performanțe- preț.

Prețul pentru varianta de bază în România începe de la 15.850 de euro pentru versiunea de echipare Essential echipată cu motorul pe benzină în trei cilindri de 90 CP.

Pe de altă parte cine își dorește un model ceva mai echipat trebuie să plătească cel puțin 24.250 pentru varianta de bază Dacia Duster cu echiparea SL Extreme și motorizarea pe benzină 1.3 TCe de 150 CP și tracțiune 4WD.

 3. Dacia Spring

Deși vorbim de un autoturism electric cu un preț foarte bun fără sumele acordate de statul român prețul de bază pentru un model Dacia Spring este destul de piperat.

Modelul produs în China cu sigla Dacia are un preț pentru varianta de bază cu echiparea Essential ce începe de la 20.800 de euro.

Dacă vrei altă culoare trebuie să plătești în plus 400 de euro și cablul de incarcare Mode 2 te mai costă 200 de euro. Partea bună ar fi că dotările standard includ aer condiționat , scaun cu reglaj longitudinal și reglaj al spătarului, faruri de zi LED și sistem de detectare a presiunii în  pneuri.

Cea mai scumpă variantă Dacia Spring se vinde la noi cu prețuri de pornire de la 22.450 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide