Top 5 al celor mai bine plătiți președinți de companii din industria auto

Autor: Mihai Morcovescu acum 2 luni Știri auto

Un studiu efectuat de compania Equilar arată că președinții de companii din industria auto au câștigat cu aproape 80% mai mult în 2021. Conform datelor, cel mai bine plătit CEO a fost Elon Musk, care a înregistrat anul trecut câștiguri de aproape 23,5 de miliarde de dolari.

De altfel, studiul realizat de compania californiană arată că patronul Tesla a fost singurul șef din industrie al cărui salariu a crescut în 2021.

Care au fost cel mai bine plătiți șefi din industria auto

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La nivel mondial, salariile șefilor companiilor producătoare de automobile au crescut cu 78% în 2021. Media veniturilor tuturor directorilor executivi din industrie a fost de 12,3 milioane de dolari. Vorbim despre o creștere față de anul 2020, când media s-a situat la nivelul de 6,9 ​​milioane de dolari. Pentru cei care se află în funcție de peste doi ani câștigurile au crescut chiar și cu 90 de procente.

Studiul realizat de compania Equilar, preluat de publicația Automotive News, arată că Elon Musk a fost cel mai bine plătit CEO în 2021. Șeful Tesla a câștigat în 2021 nu mai puțin de 23,45 miliarde de dolari.

Cel mai bogat om al planetei este urmat la foarte mare distanță de șeful de la Lucid Motors, Peter Rawlinson. Acesta a încasat anul precedent peste 67 de milioane de dolari. Podiumul este completat de către Mary Barra, președintele General Motors. Aceasta a câștigat în aceeași perioadă 62,26 de milioane de dolari.

Pe poziția a patra se situează Jim Farley. Directorul executiv al Ford Motor Company a câștigat în același interval 9,98 de milioane de dolari. Top 5 este încheiat de șeful de la Rivian, Robert Scaringe. Acesta a încasat anul trecut doar puțin peste 776.000 de dolari.

În cadrul aceluiași studiu au fost luați în considerare și șefii unor companii care furnizează piese și componente pentru producătorii auto. În cazul acestora, veniturile s-au dublat comparativ cu anul 2020. În schimb, companiile din sectorul mobilității și tehnologiei, precum Uber și Lyft, au fost singurele din industrie unde veniturile șefilor au scăzut în 2021.

Sursa: Automotive News


Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide