Top 5 cele mai ieftine mașini electrice disponibile prin Rabla Plus 2023

Autor: Promotor 03 feb. 2023 Știri auto

Electrificarea în domeniul auto a fost primită de români cu brațele deschise și foarte mulți șoferi de la noi sunt dispuși să cumpere un autoturism cu propulsie ecologică.

Din nefericire mașinile electrice au prețuri mari de achiziție și doar prin programele guvernamentale de sprijin se pot achiziționa astfel de vechicule la prețuri ceva mai acceptabile.

Top 5 cele mai ieftine mașini electrice disponibile prin Rabla Plus 2023

Dacă acum 4-5 ani doar câțiva producători ofereau posibilitatea de cumpărare a unui autoturism electrice în 2023 avem parte de o ofertă generoasă.

Așa cum era de așteptat tot Dacia are ceva mai bună ofertă în acest segment și cu siguranță la raportările de la finalul anului vom afla că Spring a fost cel mai vândut model electric din România.

Pe de altă parte și alți producători importanți încearcă să vină cu oferte ceva mai bune și sunt șanse să avem după demararea Programului Rabla Plus din acest an și câteva surprize.

  1. Dacia Spring

Așa cum spuneam modelul electric cu sigla Dacia se poziționează pe primul loc în topul celor mai ieftine mașini electrice disponibile prin Rabla Plus.

Prețul de bază pentru autoturism electric Dacia Spring începe de la 20.800 de euro și în oferta producătorului de la Mioveni este listată versiunea Extreme cu un preț de bază de la 22.450 de euro.

Pentru cea din urmă – Dacia Spring Extreme – pe site-ul producătorului este disponibilă o ofertă prin Programul Rabla Plus cu un preț de 11.225 de euro.

Echiparea Extreme pentru Dacia Spring aduce un motor mai puternic de 65 CP și modelul electric are o autonomie de 220 de kilometri în ciclul WLTP.

Prețul este obținut prin scăderea din prețul standard al vehiculului a contravalorii primelor de casare și eco-bonusurilor valabile prin Programul Rabla Plus 2022.

Recent autoritățile au anunțat că vor suplimenta bugetele pentru Programul Rabla Clasic  2023 și Programul Rabla Plus 2023.

        2. Smart Fortwo EQ fortwo

Micuța citadină poate fi cumpărată în România cu un preț de la 23.960 de euro și acest model cu o autonomie de 170 kilometri poate fi atractiv pentru cei care au nevoie de o mașină dedicată deplasărilor urbane.

Dacă aplicăm toate bonusurile disponibile prin Programul Rabla Plus așa cum erau oferite anul trecut un Smart Fortwo EQ fortwo ar putea fi achiziționat cu un preț de pornire de aproximativ 11.800 de euro.

        3. VW e-up!

Cei de la Volkswagen au reintrodus în oferta comercială acest model electric la începutul anului 2022 și prețul de bază în România pentru un VW e-up! începe de la 27.558 de euro.

Dacă luăm în considerare toate ecobonusurile acordate pentru Programul Rabla Plus pentru cel mai ieftin VW e-up! prețul începe de la aproximativ 17.000 de euro.

VW e-up! este echipat cu un motor electric de 83 CP și are o autonomie estimată la 205 kilometri.

        4. Fiat 500e

Deși aici ne-am fi așteptat să găsim un model francez lucrurile au evoluat și Fiat reușește să vină cu o oferă mai bună: versiunea electrică a modelului 500 are un preț de pornire de la 33.900 de euro.

Prin varianta de anul trecut a Programului Rabla Plus compania italiană oferă un preț redus cu 12.400 de euro până la 21.500 de euro.

Fiat 500e utilizează un sistem de propulsie cu o putere de 95 CP și poate parcurge cu o singură încărcare aproximativ 320 de kilometri.

        5. Opel Corsa-e

Varianta de bază a acestui model are un preț de vânzare în România de la 34.500 de euro. Anul trecut cu bonusurile acorde de autorități această variantă Opel Corsa-e putea fi achiziționată cu un preț redus cu 12.500 de euro.

Corsa-e are sub capotă un motor electric de 136 CP, iar autonomia estimată în regim mixt este de aproximativ 330 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia, Mercedes-Benz, VW, Fiat, Opel



Comentarii
Inchide