Top 5 cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2022

Autor: Bogdan Bârliga 28 mart. 2023 Știri auto

Organizația europeană specializată în testele de siguranță pentru mașini a realizat un top „Best in Class” unde a listat modelele auto cu cele mai bune rezultate obținute în anul 2022. În mod surprinzător în clasamentul Euro NCAP nu apare niciun model fabricat de un constructor auto din Europa.

Și surprizele nu se opresc aici: în topul celor mai sigure mașini testate de Euro NCAP anul trecut apar două autoturisme fabricate în China. Mai trebuie să menționăm că toate modele din acest clasament au sisteme de propulsie electrificate.

Cele mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2022

The European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) a publicat un top interesant realizat pe baza testelor de siguranță efectuate în anul 2022. Mașinile din acest clasament au obținut cele mai mari scoruri generale la categoriile privind protecția ocupanților adulți, protecția ocupanților copiilor, protecția utilizatorilor vulnerabili și asistența la siguranță. Pentru prima dată, această listă include două mașini fabricate de Tesla și două autoturisme din China aflate la debut pe piața europeană. Topul grupează cele mai performante modele din anumite categorii.

Tesla Model S

Euro NCAP încadrează acest model la categoria Executive și la categoria Pure Electric, iar în top Model S este considerat cel mai sigur autoturism din segmentele menționate. Euro NCAP acordă cinci stele pentru Tesla Model S și punctajul arată astfel: 94% protecție pentru ocupanții adulți, 91% pentru ocupanții minori, 85% protecție pentru pietoni și 98% sisteme de siguranță.

Hyundai IONIQ 6

Modelul companiei din Coreea de SUD este încadrat de Euro NCAP la categoria Large Family Car și are următorul punctaj: 97% protecție pentru ocupanții adulți, 87% pentru ocupanții minori, 66% protecție pentru pietoni și 90% sisteme de siguranță.

WEY Coffee 01

Vremurile în care mașinile produse în China nu obțineau nici măcar o stea la testele Euro NCAP au trecut: acum avem chiar două în acest top. Primul model este și singurul din clasament cu o motorizare PHEV: WEY Coffee 01 este încadrat la categoria Large Off-Road și a obținut următorul punctaj: 91% protecție pentru ocupanții adulți, 87% pentru ocupanții minori, 79% protecție pentru pietoni și 94% sisteme de siguranță.

ORA Funky Cat

Al doilea model produs în China din acest top este încadrat la categoria Small Family Car și a impresionat reprezentații Euro NCAP. Punctajul obținut este următorul: 92% protecție pentru ocupanții adulți, 83% pentru ocupanții minori, 74% protecție pentru pietoni și 93% sisteme de siguranță.

Tesla Model Y

Vehiculul electric este considerat cel mai sigur din categoria Small Off-Road. Punctajul obținut de Tesla Model Y este următorul: 97% protecție pentru ocupanții adulți, 87% pentru ocupanții minori, 82% protecție pentru pietoni și 98% sisteme de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Euro NCAP


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide