Top 5 cele mai sigure SUV-uri second-hand care costă puțin peste 6.000 de euro pe Mobile.de

Autor: Marius Vișan 13 apr. 2022 Știri auto

De câţiva ani încoace, lumea a început să uite de maşinile cunoscute drept „normale” în limbaj popular şi şi-a îndreptat atenţia din ce în ce mai mult către SUV-uri.

Maşini mari, care ar trebuie să se descurce decent în off-road şi care dau impresia de siguranţă la volan. Timpul a trecut, iar maşinile de zeci de mii de euro de acum zece ani au ajuns să coste mai puţin decât un Logan nou. Iată cinci SUV-uri pe care le poţi avea cu mai puţin de 6.500 de euro.

SUV-urile sunt din ce în ce mai prezente pe străzile din România şi nu numai. E şi normal, până la urmă, fiindcă dau un sentiment puternic de siguranţă la volan şi, cel puţin teoretic, tracţiunea integrală ar trebui să le ajute să meargă mai departe atunci când drumul se termină. Există, însă, o problemă – un SUV nou poate fi scump. Foarte scump.

Aşa că ţi-am pregătit cinci oferte second-hand găsite pe site-ul german Mobile.de, aceasta fiind principala sursă a celor care vor o mașină rulată. Alegerea acestor modele are la bază un articol publicat de site-ul american Instamotor.com. Americanii au analizat rezultatele unor teste de siguranță pentru anumite modele și au nominalizat câteva. Dintre acestea noi am ales doar cinci nume dintre cele mai accesibile.

1. Subaru Forester

2. Hyundai Tucson

3. Kia Sportage

4. Volkswagen Tiguan

5. Jeep Patriot

SUV-uri second-hand care pot fi cumpărate cu puțin peste 6.000 de euro de pe Mobile.de

Subaru Forester – 4.350 EURO

Intră în GALERIA FOTO

Mașina are un rulaj de 222.000 km și motor diesel de 2.0 litri ce produce 147 CP. Prima înmatriculare a avut loc în 2010. Acesta este și anul în care Subaru Forester a primit un premiu la testele de siguranță.

Hyundai Tucson – 4.690 EURO

Acest Tucson, înmatriculat pentru prima data în anul 2010, a ajuns în acest moment la un rulaj de 229,875 de km. Este pus în mișcare de un motor diesel de 110 kW (150 CP) și o cutie de viteze manuală.

Kia Sportage – 4.700 EURO

Pe lângă că are un preț sub 5.000 de euro, acest Sportage a ajuns la un rulaj de 188,600 km. Motorul diesel de 2.0 litri produce 150 de CP. Mașina dispune de transmisie manuală. Anul primei înmatriculări: 2010.

Volkswagen Tiguan – 5.969 EURO

Înmatriculat în anul 2012, acest exemplar Volkswagen Tiguan are în prezent un număr impresionant de kilometri la bord: 401.150. Dispune de cutie de viteze automată și un motor pe benzină de o capacitate de 2.0 litri care produce 170 de CP.

Jeep Patriot – 6.299 EURO

Cel mai scump exemplar din lista noastră este Jeep Patriot, acesta fiind un model destul de rar pe străzile din România. Costă 6.299 de euro și dispune de un motor pe GPL. Nu știm când a fost montată instalația GPL dar știm că mașina a fost înmatriculată pentru prima dată în anul 2012. Rulajul acesteia indică momentan 182.600 de km.

Sursă: Instamotor.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide