Probleme ce apar la Volvo XC90, cel mai sigur SUV. Cei care vor un exemplar la mâna a doua ar trebui să știe asta

Autor: Marius Vișan 12 apr. 2022 Știri auto

Volvo XC90 a fost un adevărat ”gamechanger” pe piața SUV-urilor. Nu numai că a reprezentat un nou pas important pentru Volvo, fiind primul său SUV, dar a jucat un rol major în schimbarea pieței în general.

Anterior, monovolumul / MPV-ul era cel care conducea așa numita categorie a mașinilor de familie, dar odată cu XC90, cumpărătorii au început să se orienteze către SUV-uri.

Prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2002, XC90 a fost cel mai mare automobil bazat pe platforma P2. Aceasta a fost utilizată și de berlinele Volvo S80 și Volvo S60 și de break-urile Volvo V70 și Volvo XC70. Ciclurile de viață ale automobilelor moderne au o durată medie de aproximativ șase ani, dar cu ajutorul facelift-urilor, XC90 original a continuat să reziste timp de 12 ani. În 2017 Volvo XC90, a primit titlul de ”Cea mai sigură mașină din lume” de la organizația americană Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

Confortul, versatilitatea și siguranța au rămas punctele cheie ale lui Volvo XC90

XC90 este suficient de spațios pentru șapte persoane, iar plierea scaunelor permitea maximizarea spațiului din portbagaj fără a fi nevoie să scoateți scaunele. Accentul pus pe confort se reflecta în reglajul șasiului și al suspensiei. Multe XC90 au și tracțiune integrală, deși în cea mai mare parte a timpului era predispus să funcționeze cu tracțiune față. XC90 este un SUV destinat mai degrabă asfaltului decât noroiului.

Dar, ca orice mașină, și XC90 îmbătrânește, iar amatorii de exemplare la second-hand trebuie să știe care sunt cele mai comune probleme care pot să apară după o anumită perioadă. Britanicii de la Autocar.co.uk au făcut o listă cu acestea.

Atenție iubitori ai SUV-ului Volvo XC90 (second hand) …

Probleme cu direcția. În 2006 a avut loc o rechemare în service pentru a remedia o defecțiune care făcea ca direcția să cedeze în caz de utilizare intensă pe o perioadă îndelungată. Au fost afectate în total 18.728 de mașini, așa că asigurați-vă că toate modelele anterioare anului 2006 la care vă uitați au fost supuse acestei reparații

Caroseria. Unii proprietari raportează o problemă la hayon. Aceasta apare din cauza ruginii. Balamaua se umflă și să se blocheze, ceea ce înseamnă că portbagajul nu se deschide.

Motor. Unele motoare diesel D5 învechite pot întâmpina dificultăți la pornire la temperaturi scăzute. Aveți grijă. Problemele de pornire pot avea drept cauze defecțiuni ale injectoarelor.

Intră în GALERIA FOTO

Sistemul de propulsie. Sistemul de tracțiune integrală de pe unele XC90 își poate pierde capacitatea de a acționa toate cele patru roți. Problema nu este indicată de un martor de bord. Dacă tracțiunea integrală este 100% funcțională, toate cele patru roți ar trebui să aibă aceeași aderență.

Frânele. Orice mașină grea, precum XC90, poate fi greu de frânat, așa că verificați frânele cu atenție. Nu o neglijați nici pe cea de parcare. Dacă nu reușește să țină mașina în mod corespunzător, sau dacă se aude un zgomot neobișnuit în momentul în care o acționați, ar putea însemna că are nevoie de reparații.

Sursă: Autocar.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide