Top 5 lucruri pe care să nu le faci în trafic în decembrie

Autor: Elena Luchian 09 dec. 2019 Știri auto

Ne așteaptă haosul de Sărbători. Se întâmplă an de an. Cozi interminabile în hypermarket-uri, parcări supraaglomerate și veșnicele blocaje pe DN-1. Ce faci să scapi de lucurile de care te-ai săturat în decembrie?

Intră în galerie

Nu îi pune mașinii tale nas roșu și coarne de ren

Nu, nu și anul acesta. Poate sunt potrivite pentru un Volkswagen Beetle, dar credeți-ne pe cuvânt: Dacia Duster cu nas roșu nu e nici măcar simpatică. Un Porsche Cayenne transformat în ren nici atât.

Seturile de coarne + nas se găsesc pe toate drumurile, la toate mașinile. Nici măcar nu mai poți să te lauzi că ești special.

 

Nu lăsa cumpărăturile pe ultima sută de metri

Va fi haos pe străzi, în mall-uri, hypermarket-uri și în parcări, șoferii sunt cu gândul la sărbători și foarte neatenți la ce se întâmplă în jur. Nu vrei să petreci zilele dinaintea Crăciunului la biroul de daune și nici să stai fără mașină.

Dacă îți faci cumpărăturile din timp, eviți nebunia. Și magazinele online oferă alternative, dar trebuie neapărat să alegi tot din timp, pentru că în perioada sărbătorilor de iarnă, firmele de curierat au extrem de multe comenzi de livrat.

 

Nu căra bradul uriaș cu mașina de oraș

Indiferent de cum îl asiguri pe acoperiș, indiferent de cum încerci să-l îndeși în portbagaj, tot vor rămâne crengi pe afară și riști să-i încurci pe ceilalți participanți la trafic.

Poți alege, în schimb, să cumperi un brad din apropierea locuinței tale, pentru a putea să-l duci acasă pe jos sau să apelezi la o firmă care să ți-l livreze la ușă.

 

Nu asculta colinde cu volumul la maximum în mașină

Spiritul sărbătorilor ne cucerește pe toți. Dar să auzi „Jingle Bells” sau „Iată, vin colindători” din mașinile lângă care stai minute în șir în blocaj nu e deloc plăcut. Mai ales dacă luna aceasta te întâlnești cu Grinch în trafic.

Nu, nici „Împodobește, mamă, bradul” nu se califică dacă vrei să ții geamurile deschise pentru ca toți ceilalți să audă că tu îl aștepți nerăbdător pe Moș Crăciun.

 

Nu sta în blocaj pe DN-1

Toată lumea pleacă spre Valea Prahovei de Sărbători. Hotelierii anunță oferte una și una, iar poliția rutieră anunță blocaje pe Drumul Național 1. Vedem an de an la televizor cum un drum București – Bușteni durează de la 6 ore în sus.

O alternativă este ruta Vălenii de Munte – Cheia, dar la munte vei ajunge tot în aglomerație, în timp ce aceia rămași acasă se vor bucura de liniște. Poți lua în calcul alte destinații în perioada în care Sinaia, Bușteni, Azuga și Poiana Brașov sunt pline de turiști.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide