Top 5 lucruri tari despre noul BMW XM

Autor: Ionuț Vîlciu 28 sept. 2022 Știri auto

BMW a dezvăluit noul BMW XM. Super SUV-ul este primul model M de sine stătător de la supercar-ul M1, care a apărut în anii ’70.

Anul acesta, BMW M aniversează 50 de ani. Iată că a sosit ziua în care vedem atât primul său model de înaltă performanță cu sistem de propulsie electrificat, cât și primul model exclusiv M fără corespondent în gama clasică BMW de la M1 încoace. Despre tot ceea ce înseamnă XM, puteți citi aici.

Acum ne concentrăm pe ceea ce îl face atât de special. Iată un top al celor mai tari aspecte ale primului BMW M electrificat.

Aspectul exterior

Noul BMW XM este un SUV de dimensiuni mari, comparabile cu cele ale lui X7. XM are un design angular, cu muchii drepte, destul de radical. Partea din față incorporează o grilă de dimensiuni mari, iar farurile sunt împărțite în două unități distincte.

Partea din spate se remarcă prin cele patru ieșiri ale evacuării. Ele nu sunt dispuse orizontal, ci vertical.

În echiparea standard, jantele măsoară 21 de inch, dar pot fi montate și unele de 23 de inch.

Motorul lui BMW XM îl face cel mai puternic M din istorie

Nu am putea să vorbim de cele mai tari lucruri cu care vine BMW XM fără să aducem aminte de ceea ce se află sub capotă. Este vorba despre un motor V8 nou dezvoltat. Unitatea de 4,4 litri are o galerie de evacuare transversală şi un proces optimizat de separare a uleiului. Motorul cu opt cilindri este asistat de un motor electric integrat în transmisia automată cu opt trepte. Împreună, întreg sistemul dezvoltă echivalentul a 653 de cai putere. Cuplul maxim este de 800 Nm. Transmisia către toate cele patru roți este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte. BMW XM sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Interiorul luxos creat pentru șofer

Cockpitul şi scaunele din faţă sunt proiectate în întregime în jurul unei experienţe active de condus. Specificaţiile standard includ scaune M multifuncţionale, suport lateral pentru genunchi şi un volan M din piele specific modelului, împreună cu elemente grafice specifice M, inclusiv indicator de turaţie cu bară luminoasă pentru ecranul central curbat BMW şi BMW Head-Up Display.

Dacă vrei să mai auzi și altceva în afară de motorul V8, BMW oferă un sistem de sonorizare surround Bowers & Wilkins Diamond cu amplificator de 1.500 W şi patru difuzoare suplimentare în zona plafonului.

Faci naveta cu el în mod electric

BMW XM are o baterie de 25,7 kW/h. Astfel, SUV-ul poate să parcurgă 82-88 de kilometri în regim pur electric. Viteza maximă pe care o poate atinge în acest este de 140 km/h.

Un BMW XM și mai puternic este pe drum

BMW spune că va exista o variantă și mai puternică, care se va numi Label Red. Acesta va avea o putere totală de 748 de cai putere și 1000 Nm cuplu maxim. Pentru acesta va trebui să așteptăm până în 2023.

Sursa: BMW

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide