Top 5 mașini noi cu cele mai economice motoare pe benzină

Autor: Bogdan Bârliga 17 mart. 2023 Știri auto

Șoferii au început să fie tot mai atenți la consumul unui autoturism după valul de scumpiri de la pompă din ultimul an. Și preferințele de achiziție au început să se schimbe în cazul mașinilor noi și cele echipate cu motoare pe benzină încep să fie tot mai căutate.

Pe de altă parte trebuie să ținem cont și de un aspect important: valorile de consum declarate oficial de producători sunt rezultatul unor teste standard și se obțin în anumite condiții. În viața reală mai ales în traficul din marile orașe este foarte greu să te apropii de valorile medii comunicate oficial. Din aceste motive cel mai relevant rămâne consumul în regim mixt pentru că aici datele din trafic se apropie foarte mult de cele oferite de producători.

Un alt aspect important legat de acest top: mașinile echipate cu cele mai economice motoare pe benzină fac parte în mare lor majoritate din clasa mică. Iar rețeta succesului la capitolul consum e simplă: propulsoare cu o capacitate cilindrică mică asociate cu sisteme hibrid și o greutate redusă a mașinii. Partea neplăcută în cazul acestor autoturisme ține de prețul ridicat de achiziție.

Top 5 mașini noi cu cele mai economice motoare pe benzină

Jurnaliștii de la revista germană Auto Bild au realizat un top interesant axat pe raportul dintre prețul de achiziție și economia de carburant în cazul mașinilor echipate cu motoare pe benzină. Toate autoturismele prezentate în acest top pot fi cumpărate și din România.

1. Honda Jazz

Modelul nipon de clasă mică poate fi comandat doar cu o motorizare hibrid și Jazz dispune de un propulsor de 1,5 litri pe benzină cu 122 CP. În topul realizat de Auto Bild Germania acest model este cotat cu un consum mediu în regim mixt de 3,6 litri pentru 100 de kilometri.

2. Toyota Yaris Hibrid

Sistemul hibrid folosit de Toyota pentru acest model are la bază tot un propulsor pe benzină de 1,5 litri cu o putere maximă de 116 CP. Performanțele dinamice sunt medii, dar Toyota Yaris Hibrid oferă un consum teoretic de doar 3,8 litri pentru 100 de kilometri.

3. Renault Clio E-Tech Hybrid

Acesta este singurul model din acest top fabricat de un producător din Europa:  Renault Clio E-Tech Hybrid are sub capotă un propulsor de 1,6 litri cu 143 CP și modelul francez oferă un consum mediu în regim mixt de 4,2 litri pentru 100 de kilometri.

4. Kia Picanto

Modelul companiei din Coreea de Sud este dotat cu un propulsor pe benzină de 998 cmc cu o putere de 67 CP. Conform datelor oferite de producător Kia Picanto are un consum mediu în regim mixt de 4,5 litri pentru 100 de kilometri.

5. Suzuki Swift Hybrid

Încheiem acest top al mașinilor noi cu cele mai economice motoare pe benzină cu un model apreciat și în România: Suzuki Swift Hybrid dispune de un motor cu o capacitate de 1,2 litri și o putere maximă de 83 CP. Și acest model nipon stă bine la consum: 4,7 litri în regim mixt pentru 100 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda, Toyota, Renault, Kia, Suzuky


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide