TOP 5 SUV-uri de pe Autovit la mai puțin de 9.000 de euro. Modele accesibile și economice

Autor: Ionuț Vîlciu 12 feb. 2023 Știri auto

Când vine vorba de tendințe în piața auto, SUV-urile sunt pe prima treaptă a podiumului. Clienții alege astfel de mașini pentru spațiu și confort.

În trecut, SUV-urile erau asemănate cu niște vehicule spartane, dar foarte capabile în teren. Între timp, ele au evoluat în mașini spațioase, unele foarte luxoase, cu care unii oamenii etalează nivelul de trai pe care îl au.

Există și modele accesibile, pentru oamenii care nu au bugetul sau nu simt nevoia de a avea o mașină atât de opulentă. Am creat o listă cu cinci SUV-uri accesibile, care pot fi găsite de vânzare pe Autovit. Sunt modele economice, cu motoare care nu au impozite mari, la prețuri de sub 9.000 de euro.

Dacia Duster – 8.499 de euro

Ce mod mai bun de a deschide acest top decât cu SUV-ul autohton, unul dintre cele mai populare modele de pe piața auto din România. Am ales un facelift al primei generații, din anul 2014, cu 183.000 km la bord. Sub capotă se află motorul de 1,5 litri, pe motorină, care produce 110 CP, un motor care s-a dovedit a fi fiabil și economic. Este legat la o cutie manuală cu șase rapoarte, dar nu avem de-a face cu un exemplar cu tracțiune integrală.

Nissan Qashqai – 7.999 de euro

Un alt SUV foarte căutat în România este Nissan Qashqai. Am selectat un exemplar fabricat în 2012, cu 186.000 km la bord. Motorul este cel de 2,0 litri diesel, cu 150 CP și cutie manuală în șase trepte. Mașina are plafon panoramic, cameră de marșarier și un interior bine întreținut. Poate fi o alegere foarte bună pentru familii.

Renault Captur – 8.950 de euro

Am inclus pe listă și un SUV compact de la Renault. Construit pe platforma lui Clio, Captur arată ca un hatchback care a mers la sala. Oferă mai mult spațiu decât mașina pe care este bazat, o gardă la sol crescută și o poziție de condus mai înaltă. Cel pe care l-am ales este din 2016, are un motor de 1,5 litri, pe motorină, la fel ca Duster-ul și transmisie manuală cu șase trepte. Interiorul este din material textil, este curat și oferă dotări precum pilotul automat, sistem Start/Stop sau aer condiționat.

Mitsubishi ASX – 8.950 de euro

Următorul SUV este Mitsubishi ASX din 2013. Mașina este dotată cu un motor de 1,8 litri, pe motorină, care dezvoltă 150 CP, fiind legat la o transmisie manuală. Mașina are 185.000 km și se prezintă într-o stare bună, atât la exterior, cât și la interior, acolo unde vom găsi o tapițerie textilă îngrijită și selectorul pentru transmisia integrală.

Suzuki Vitara – 8.950

Încheiem lista cu un exemplar de Suzuki Vitara din 2011. Mașina are un motor de 1,9 litri, pe motorină, care dezvoltă o putere de 129 CP. Transmisia este manuală, iar mașina dispune și de tracțiune integrală. Conform anunțului, mașina are 171.268 de kilometri parcurși. La interior, mașinii i-a fost adăugat un ecran de mari dimensiuni, care poate afișa și imaginile redate de camera de marșarier.

Pentru a verifica starea mașinii, numărul de kilometri sau dacă a avut accidente, puteți utiliza aplicația CarVertical, care va oferi detalii despre istoricul mașinii pe care doriți să o achiziționați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide