Noul Mitsubishi ASX: arată la fel ca Renault Captur și primește patru motorizări electrificate

Autor: Adrian Somai 21 sept. 2022 Știri auto

După 12 ani de la lansare, Mitsubishi ASX primește în această toamnă cea de-a doua generație. Din punct de vedere al înfățișării exterioare seamănă izbitor de mult cu Renault Captur, iar la capitolul tehnic se laudă cu patru motorizări electrificate din cinci oferite de către constructorul nipon. Noul ASX este construit în Spania, la uzina din Valladoid, și urmează să fie disponibil începând din primăvara anului viitor.

La prima vedere este greu să deosebești noul Mitsubishi ASX de Renault Captur la capitolul estetic, cele două modele semănând extrem de tare. O diferență poate fi observată însă în partea din față, acolo unde grila noului ASX integrează sigla Mitsubishi Dynamic Shield. Noua generație de modele ASX este construită având la bază aceeași platformă CMF-B pe care o cunoaștem de la modelul francez, dezvoltată de către Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi.

Lucrurile continuă în aceeași direcție și la interior, habitaclul fiind identic practic cu cel al modelelor Renault Captur. Mașina este echipată cu un instrumentar analog, alături de care se regăsește un ecran cu o diagonală de 4.2 inci. Opțional, clienții pot opta pentru un instrumentar digital de 7 inci sau chiar pentru unul de 10.25 inci, care include și un sistem de navigație 3D. Display-ul central poate avea fie 7, fie 9.3 inci.

Mitsubishi oferă cinci propulsoare diferite

Constructorul nipon ne propune o gamă întreagă de motorizări ce adună nu mai puțin de cinci propulsoare diferite, dintre care patru sunt electrificate. Pentru cei fără prea multe pretenții la acest capitol, ASX poate fi echipat cu o unitate turbo pe benzină, cu capacitate de 1.0 litri, capabilă să livreze 91 de cai putere. În acest caz, transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Mai departe avem un propulsor pe benzină cu capacitate de 1.3 litri, oferit cu două variante de putere – 140, respectiv 158 de cai putere. Motorul conține și un sistem microhibrid de 12 volți. Transmisia este realizată fie cu ajutorul unei cutii manuale cu șase trepte, fie prin intermediul unei cutii automate cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj.

În gama de motorizări a noului ASX își mai face locul și un sistem hibrid, alcătuit dintr-un motor termic de 1.6 litri și două motoare electrice alimentate de o baterie de 1.3 kWh. Sistemul este capabil să dezvolte o putere de 143 de cai și este echipat cu o cutie de viteze automată cu moduri multiple.

În cele din urmă, noul ASX de generație nouă mai este oferit și alături de un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Sistemul este format dintr-un motor termic de 1.6 litri, alături de care se regăsesc două motoare electrice. Puterea dezvoltată de întreg sistemul este de 159 de cai putere, iar acumulatorul are o capacitate de 10.5 kWh. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Mitsubishi, autonomia în modul electric ajunge la 49 de kilometri.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide