Top 6 cele mai bune MPV-uri disponibile la vânzare în România. Alternative excelente la SUV-uri

Autor: Mihai Morcovescu 06 sept. 2022 Știri auto

MPV-urile sunt automobilele destinate familiilor cu mulți copii, care nu pun accentul pe performanțe, ci pe spațiu. Dincolo de interiorul generos, aceste mașini au un aspect foarte practic și pot fi cumpărate la prețuri accesibile.

Cumpărarea unui monovolum înseamnă de cele mai multe ori că un break nu este suficient pentru toţi membrii familiei şi bagajele acestora. MPV-urile nu mai reprezintă o țintă pentru clienții europeni. Mulți dintre cei care preferau acest tip de automobil au făcut între timp pasul către segmentul SUV-urilor.

Cu toate acestea, un MPV tradițional este încă greu de învins. Și asta deoarece folosește mult mai eficient spațiul interior, care de cele mai multe ori este mai mare la aceeași amprentă comparativ cu un SUV. În plus, iar majoritatea MPV-urilor oferă, spre exemplu, trei puncte de fixare Isofix pe locurile din spate, o caracteristică pe care nici cele mai mari SUV-uri nu le oferă.

În cele ce urmează îți vom prezenta o listă cu cele mai bune MPV-uri care sunt disponibile la vânzare pe piața din România.

Dacia Jogger – prețuri de la 15.390 euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cel mai nou model Dacia are lungimea unui break, oferă la fel de mult spațiu ca un MPV clasic și are aspectul unui SUV. Modelul românesc este dedicat clienților cu un buget redus care își doresc o mașină versatilă. Gama de motorizări include două propulsoare. Este vorba despre noul benzinar 1.0 TCe de 110 CP și 200 Nm și despre unitatea ECO-G 100 dual-combustibil pe benzină/GPL. Începând cu anul viitor va fi disponibilă și o versiune hibrid.

Volkswagen Touran – prețuri de la 29.079 euro

După ce Sharan a fost eliminat din producție la finele anului 2020, Touran a rămas singurul MPV disponibil în gama Volkswagen. Asemenea tuturor modelelor din Wolfsburg, Touran-ul este funcțional din toate punctele de vedere, oferind o cabină versatilă și suficient de spațioasă. Modelul este disponibil și într-o versiune cu 7 locuri, iar ca motorizare este oferită doar unitatea 1.5 TSI Evo care dezvoltă 150 CP.

Ford Tourneo Connect – prețuri de la 26.157 euro

Dacă maximizarea spațiului și a capacității de transport reprezintă prioritatea ta numărul 1 atunci Tourneo Connect poate fi o soluție. Modelul a fost reproiectat integral și vine cu un exterior nou caracterizat de linii sportive, o paletă bogată de culori pentru exterior și cu un interior elegant și spațios. Versiunea plug-in hybrid oferă o autonomie în modul pur electric de aproximativ 50 de kilometri, ideală pentru traficul urban.

Citroen Berlingo – prețuri de la 26.299 euro

Modelul a fost lansat în urmă cu peste două decenii. De-atunci s-au vândut aproape două milioane de exemplare, Berlingo fiind unul dintre cele mai bine vândute MPV-uri. Interiorul este cu adevărat spațios, oferă numeroase spații de depozitare cu un volum total de 186 de litri, precum și o configurație cu 7 locuri. Versiunea pentru pasageri a noului Berlingo este doar electrică și folosește un motor electric de 134 CP și o baterie de 50 kWh. Aceasta oferă o autonomie reală de circa 180 de kilometri.

Mercedes-Benz GLB – prețuri de la 39.320 euro

Mercedes-Benz GLB World Car of the Year

Noul GLB este un SUV compact, care oferă versatilitatea unui MPV. Poziționat între GLA și GLC, este disponibil și într-o versiune cu 7 locuri. În această configurație, pe cele două locuri aflate pe cel de-al treilea rând de scaune pot călători pasageri cu o înălțime de până la 1,68 metri. Volumul portbagajului versiunii cu 5 locuri este de 560 de litri. Prin rabatarea scaunelor spate acesta ajunge la 1.755 de litri. Versiunea de bază GLB 200 folosește benzinarul de 1,3 litri de 163 CP și 250 Nm.

BMW Seria 2 Active Tourer – prețuri de la 32.904 euro

Ajuns la cea de-a doua generație, modelul bavarez a fost cel mai bine vândut monovolum premium în România în 2021. Mașina are un design exterior complet revizuit, inspirat de noua Seria 2. Mașina este disponibilă cu motorizări convenționale pe benzină și diesel și cu două variante plug-in hybrid. Habitaclul a fost regândit. Clienții beneficiază de o cotieră centrală „plutitoare” și de ecrane curbate ca la SUV-ul electric iX. Există un instrumentar digital de 10,25 inch și un display central de 10,7 inch pentru sistemul muldimedia.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide