Volkswagen a dezvăluit noul monovolum electric ID.Buzz. MPV-ul are și versiune cargo (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 10 mart. 2022 Știri auto

După o amplă campanie de promovare, producătorul german de automobile Volkswagen a dezvăluit noul monovolum electric ID.Buzz. Modelul debutează în două versiuni, una pentru pasageri și cealaltă pentru marfă. Ambele vor debuta pe piață în al treilea trimestru al acestui an.

Dezvoltat pe platforma MEB a grupului Volkswagen, noul ID.Buzz vine cu o baterie de 82 kWh (77 kWh utili). Deocamdată, nemții nu au anunțat autonomia.

Volkswagen ID.Buzz folosește un motor electric de 204 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul monovolum cu emisii zero este pus în mișcare de același motor electric utilizat și de celelalte modele Volkswagen din gama ID. Acesta este amplasat pe puntea spate și produce 204 CP și 310 Nm de cuplu.

Bateria care îl alimentează are o capacitate utilă de 77 kWh. Anul viitor vor fi disponibile mai multe opțiuni de baterie, cu puteri diferite, însă VW nu a dezvăluit încă detalii. Cu actualele resurse, ID.Buzz poate atinge o viteză de vârf de 145 km/h. Cifrele referitoare la sprintul 0-100 km/h nu au fost încă anunțate.

Modelul german suportă încărcări la stații rapide DC de până la 170 kWh. În acest caz, reprize de încărcare 5%-80% durează 30 minute. La o stație AC, noul ID.Buzz va putea primi maximum 11 kWh.

ID.Buzz și ID.Buzz Cargo au aceleași dimensiuni. Ambele măsoară 4.712 mm în lungime, 1.985 mm în lățime și au un ampatament de 2.988 mm. Singura deosebire este la capitolul înălțime, unde versiunea pentru pasageri măsoară 1.937 mm, în timp ce versiunea pentru marfă este cu 10 mm mai înaltă.

Din punct de vedere estetic, ID.Buzz afișează detalii ce amintesc de iconicul T1 din anii 50, precum capota în „V” cu imensul logo VW. În schimb, grila inferioară de tip plasă și farurile „IQ” LED Matrix dinamice și stopurile ne reamintesc că avem de-a face cu un model electric. Spre deosebire de T1, unde șoferul stătea, practic, deasupra punții frontale, la noul MPV consola față există și ea este foarte scurtă, asemenea consolei spate.

La interior nu s-au folosit materiale de origine animală

Paleta de culori a noului monovolum din Wolfsburg este foarte ofertantă. Sunt disponibile șapte opțiuni într-o singură nuanță: alb Candy, argintiu Mono, galben Lime, albastru Starlight, portocaliu Energetic, verde Bay Leaf și negru Deep.

De asemenea, sunt oferite și patru variante de personalizare în două tonuri. Secțiunea superioară a modelelor Buzz, care include plafonul și capota, vor fi întotdeauna finisate în alb Candy.

Partea inferioară va putea fi vopsită în galben Lime, albastru Starlight, portocaliu Energetic și verde Bay Leaf. Noul ID.Buzz și ID.Buzz Cargo vor putea fi comandate cu jante cu diametrul de 18 până la 21 inch.

La interior, cei de la Volkswagen au folosit materiale speciale care oferă proprietăți similare cu cele de origine animală. Astfel, volanul este îmbrăcat într-un poliuretan care imită pielea naturală. Tapițeria scaunelor este realizată dintr-un material textil care are în componență 72% materiale reciclate. De asemenea, pentru podea și pentru plafon, Volkswagen a folosit un material textil denumit Sequal. Acesta este fabricat dintr-un plastic reciclat.

Clienții vor avea la dispoziție un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10 inch sau, opțional, de 12 inch. În plus, încărcarea wireless este oferită standard. În funcție de nivelul de echipare, ID.Buzz oferă porturi USB tip C, inclusiv o priză lângă oglinda retrovizoare pentru alimentarea unei camere video de bord. De asemenea, din lista cu opționale mai fac parte scaune reglabile electric cu funcții de memorie și masaj.

Ambele versiuni ale lui ID.Buzz dispun de un hayon uriaș cu deschidere verticală și de uși laterale glisante. Bancheta poate fi rabatată 40:60 și poate glisa în față și în spate pentru a mări spațiul destinat bagajelor, care are 1.121 litri.

Volkswagen ID.Buzz și ID.Buzz Cargo vor fi fabricate la uzina din Hanovra. Monovolumele vor ajunge la dealeri în toamna lui 2022. Listele de comenzi pe anumite piețe vor fi deschise începând cu luna mai.

 

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide