TOP 6 cele mai costisitoare defecțiuni care pot apărea la o mașină

Autor: Marius Vișan 08 nov. 2021 Știri auto

Nimic nu afectează mai tare bugetul unei familii decât facturile pentru reparațiile la mașină.

Repararea sau înlocuirea pieselor, indiferent de marcă sau model, este costisitoare și pot duce la facturi mari. Cu excepția cazului în care o piesă se află încă în garanție, șoferii sunt obligați să plătească ei înșiși reparațiile pentru a-și menține mașina în parametri corecți de funcționare și în siguranță. Iar unele reparații auto sunt mai scumpe decât altele.

Iată câteva dintre problemele care ar putea duce la cele mai scumpe reparații auto.

TOP 6 cele mai costisitoare defecțiuni care pot apărea la o mașină

Garnitura de chiulasă

Un element important care face parte din componentă motorului este garnitură de chiulasă. Aceasta trebuie să realizeze o cuplare etanșă între chiulasă și blocul motorului. Este necesar ca ea să reziste la temperaturi crescute și la trecerea constantă a uleiului și a apei prin orificiile respective.

Cureaua de distribuție

Acest element are rolul de a sincroniza rotația fuliei arborelui cotit cu pinionul arborelui cu came, pentru că fazele distribuției să fie posibile prin acțiunile supapelor de admisie, adică de evacuare. Dacă se va rupe cureaua, nu va mai există sincronizare, iar pistonul va atinge supapele care se vor deforma.

Pompă de combustibil

Această se poate defectă din cauza calității slabe a combustibilului, precum și a excesului de apă din combustibil, dar și a reziduurilor metalice. Costul reparației poate varia în funcție de modelul mașinii, dar și de tipul motorului.

Turbina

Defecțiunea la turbină poate să apară din cauza unui defect de fabricație, precum și din cauza condusului îndelungat în timp ce motorul se află în sarcina plină. Alte cauze mai pot fi și regimul termic ridicat al motorului, lipsa de lubrifiere sau prezența impurităților din ulei.

Injectoare de motorină sau benzină

Aceste componente sunt responsabile pentru alimentarea constanță a fazelor de umplere a cilindrilor ținând cont de turația și sarcina motorului. Injectoarele au același rol atât la motorină, cât și la benzină. Însă, la motoarele diesel, injectoarele sunt mai scumpe, de aceea, este necesară o atenție sporită.

Probleme cu transmisia

Transmisia este un sistem complex care controlează fluxul de putere de la motor către roți. În această zonă poate apărea mai multă uzură din cauza căldurii și frecării dintre numeroasele componente în mișcare. Semnele că ar putea exista probleme cu transmisia includ alunecarea treptelor de viteză.

Sursă: Autokappa.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide