Top 6 defecțiuni care pot apărea la cutia de viteze automată

Autor: Marius Vișan 02 iun. 2021 Știri auto

Problemele la cutia de viteze automată pot fi o adevărată bătaie de cap. Dacă anvelopele nu sunt umflate corespunzător, aceasta este o problemă ce se rezolvă repede. Cu toate acestea, o problemă cu transmisia automată vă poate anula toate planurile pentru o perioadă lungă de timp.

Avantajul principal al transmisiilor automate este că acela că sunt pur și simplu mai ușor de utilizat. Cutia își alege singură treapta de care are nevoie, nefiind nevoie ca șoferul să coreleze acest lucru cu viteza. Oricât de convenabile sunt ele, tot nu sunt ferite de problemele care pot să apară în urma folosirii îndelungate și a uzurii.

Listă cu defecțiuni care pot apărea la cutia de viteze automată

1.Nivel insuficient al uleiului de transmisie

Aceasta este probabil cea mai frecventă problemă, dar dacă este sesizată destul de devreme, poate fi și cea mai ușor de remediat. Lichidul / uleiul este ”sângele” transmisiei. O cutie de viteze automată nu poate funcționa corect fără suficient lichid de transmisie. Mai mult, acel fluid trebuie să fie de o calitate optimă.

Uneori, o transmisie va avea nivelul corect de fluid, dar fluidul în sine va fi degradat. Un ulei bun va avea o culoare roșiatică, translucid. Decolorarea indică faptul că fluidul nu mai este în parametri.

2. Scurgeri ale lichidului de transmisie

Petele de sub mașină ar putea fi un semn că există scurgeri. Un sfat în acest sens este să căutați locurile unde ar putea fi scurgerea. Puteți să lăsați câteva bucăți de carton sub autovehicul peste noapte și să verificați eventualele semne de dimineață.

3. Miros neplăcut

Transmisia folosește substanțe care ajută la ungere și la îndeplinirea funcțiilor în parametri normali. Dacă apare un miros de arsură în timpul schimbului de viteze este posibil ca lichidul de transmisie să fiarbă.

4. Apariția unor sunete la acționarea cutiei de viteze

Dacă apar sunete în interiorul cutiei, la punerea în drive sau marșarier, ar putea fi un semn că transmisia are o problemă. În general, în condiții de utilizare optime, nu ar trebui să fie foarte zgomotoasă. Zgomotele neobișnuite și mai ales puternice sunt adesea semnul unei probleme.

5. Motorul se oprește la turații mici

Cea mai frecventă cauză a acestei probleme este defectarea convertizorului de cuplu.

6. Pierderea puterii

Computerul mașinii trimite un semnal către transmisie pentru a schimba treapta de viteză apoi trimite un semnal pentru a duce energia către roți. Dacă ceva este defect, semnalul nu este trimis corect.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide