TOP 7 cele mai sigure modele hibrid pe care le găsești pe piața second-hand

Autor: Mihai Morcovescu 27 apr. 2022 Știri auto

Găsirea unei mașini potrivită nevoilor tale poate fi o operațiune simplă, însă dacă dorești un model hibrid lucrurile se pot complica. Asta pentru că, de cele mai multe ori, nu vrei doar o mașină ieftină, economică, frumoasă și confortabilă, ci și una cât mai sigură pentru tine și pentru familia ta.

De aceea, ne-am gândit să le dăm o mână de ajutor celor care sunt în căutarea unei astfel de mașini pentru a le ușura sarcina. În cele ce urmează îți vom prezenta cele mai sigure modele hibrid la mâna a doua care există pe piață la ora actuală. Am inclus în topul nostru modele fabricate între anii 2009 și 2014.

7. Toyota Prius

Modelul hibrid care a revoluționat industria auto reprezintă încă una dintre cele mai bune alegeri dacă dorești un vehicul eficient și sigur.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

6. Chevrolet Volt

Modelul care a marcat intrarea în cel de-al doilea secol de existență al mărcii folosește energie electrică pe primii 65 km alimentându-se de la o baterie litiu-ion.

5. Lexus CT 200h

Compacta niponă utilizează un tren de rulare hibrid, format dintr-un benzinar 1.8 litri VVT-i și un motor electric. Energia este înmagazinată într-o baterie nichel.

4. Toyota Prius C

Cel mai mic model din gama Prius este, în fapt, derivatul compact al popularului hibrid și folosește un tren de rulare similar cu acesta.

3. Toyota Prius V

Monovolumul Prius V este cel mai mare derivat al popularului model japonez. Acesta adoptă aceeași rețetă ecologică, dar oferă cu 50% mai mult spațiu.

2. Honda Insight

Marele rival al lui Prius nu se laudă cu aceeași eficiență cu concurentul său direct, însă este mult mai eficient decât alte compacte hibride.

1. Ford C-Max Hybrid

Derivatul cu tren de propulsie hibrid al lui C-Max folosește un set de baterii litiu-ion. Modelul s-ar vrut a fi o alternativă mai economică decât Ford Fusion Hybrid.

Sursa: InstaMotor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide