Noua generație Toyota Prius va păstra propulsia hibridă

Autor: Promotor 10 dec. 2021 Știri auto

Cea de-a cincea generație a modelului hibrid Toyota Prius își va face debutul oficial pe piață în toamna anului 2022. Modelul japonezilor cu cea mai lungă durată de viață va păstra sistemul de propulsie hibrid care l-a făcut celebru în toată lumea.

Potrivit unor informații oferite de un oficial de rang înalt al constructorului nipon, noul Prius s-ar putea baza pe platforma E3 specifică pieței europene. Aceasta care îmbină elemente din arhitectura GA-C, pe care „stau” modelele Corolla, CR-Z, și arhitectura bZ destinată vehiculelor electric.

Prius va avea și versiune plug-in cu hidrogen

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Toyota Prius a apărut ca un model revoluționar în 1997, fiind primul vehicul hibrid din istorie produs în masă. După 24 de ani și patru generații, Prius este în continuare unul dintre cele mai bine vândute modele hibrid din lume.

Interdicția comercializării mașinilor echipate cu motoare convenționale, inclusiv cele hibride, va intra în vigoare în 2030. De aceea, Toyota are suficient timp să mai lanseze o nouă generație Prius, care va fi mai departe un hibrid clasic.

Noua iterație Toyota Prius va primi o baterie complet nouă, care va fi realizată din ceea ce japonezii numesc „hidrat cu nichel bipolar”. Această tehnologie se regăsește deja pe modelul Aqua, destinat exclusiv pieței din Japonia.

Noul acumulator va oferi sistemului hibrid de pe Prius o eficiență și o putere mai mari. Ulterior lansării de anul viitor, această baterie va fi montată și pe modelele cu zero emisii și pe celelalte hibride ale celor de la Toyota.

În ceea ce privește motorizările, nu există deocamdată informații. Dar, dacă este să ne luăm după rapoartele anterioare, Toyota Prius 2022 va primi o versiune actualizată a motorului de 1,8 litri.

De asemenea, potrivit Carscoops, este posibil să fie introdusă și o versiune plug-in hybrid pe bază de hidrogen. Această configurație se află într-o fază experimentală și ar urma să fie lansată în 2025.

Din punct de vedere estetic, viitorul Prius se pare că va primi o caroserie sport cu alură de coupe în cinci uși.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota



Comentarii
Inchide