Top 7 operațiuni care prelungesc viața mașinii

Autor: Marius Vișan 20 aug. 2021 Știri auto
Top 7 operațiuni care prelungesc viața mașinii

Odată ce ți-ai cumpărat mașina dorită, este puțin probabil ca operațiuni precum întreținerea și service-ul să fie primele lucruri la care te vei gândi în următoarea perioadă. Cu toate acestea întreținerea autoturismului este extrem de importantă.

Pentru asta am făcut o listă cu șapte operațiuni pe care ar fi bine să le aplici mașinii tale pentru a avea o durată de folosință cât mai îndelungată și fără probleme.

Șapte operațiuni care prelungesc viața mașinii

1. Verificați nivelurile de lichid

Majoritatea producătorilor vă recomandă să verificați frecvent nivelul de ulei, lichid de răcire și lichid de frână, așa că ar fi bine să consulți manualul de utilizare dacă nu ești sigur cum să face asta. De asemenea, va trebui să vă înlocuiți lichidul de frână și lichidul de răcire la fiecare câțiva ani.

2.Nu ignoră reviziile

Ține cont de recomandările producătorului și nu sări peste reviziile auto periodice.

3.Cheia mașinii tale are breloc?

Dacă da, este posibil ca acesta să pună o presiune inutilă asupra contactului. Totodată, câteva chei legate la breloc pot să nu pară o greutate foarte mare, dar în timpul deplasării acestea pot duce la defectarea contactului.

4. Remediați rapid micile ciobituri din parbriz

Asigurați-vă că reparați orice ciobitură din parbriz. Aceste reparații vor împiedica transformarea lor în fisuri, iar asta poate necesita înlocuirea întregului parbriz.

5. Schimbați filtrul de aer

Mulți oameni uită adesea să schimbe filtrul de aer. Filtrele îmbâcsite pot provoca performanțe slabe ale motorului și un consum crescut de combustibil. Acestea trebuie schimbate cel puțin o dată pe an, deși, dacă conduceți în mod regulat în zone cu mult praf, poate fi necesar să-l schimbați mai frecvent.

6. Verifică presiunea din roți

Este recomandat să verifici presiunea roților o dată pe luna. Dacă observi că sunt diferențe între roți tot ce trebuie să faci este să completezi cu aer sau azot. Având în vedere faptul că presiunea scăzută a anvelopelor poate crește consumul de combustibil, acest lucru va afectava duce la încălzirea și deteriorarea acestora.

7.Păstrați interiorul curat

Dacă vreți ca la un moment dat să revindeți mașina, atunci păstrarea interiorului curat este o necesitate absolută, mai ales dacă interiorul este deschis la culoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide