Ignoră unul dintre acești patru martori de bord și îți pui mașina pe butuci

Autor: Marius Vișan 28 sept. 2020 Utile
Ignoră unul dintre acești patru martori de bord și îți pui mașina pe butuci

Cu ajutorul martorilor din bord mașinile moderne sunt în măsură să vă anunțe când ceva nu funcționează cum trebuie.

Mașinile moderne au avansat foarte mult, iar cu timpul s-a îmbunătățit experiența de conducere. De la radiourile care pot fi controlate prin ecranul tactil, la navigarea cu ajutprul GPS-ului, mașinile s-a dezvoltat mult de-a lungul istoriei, astfel că a crescut și capacitatea de a comunica direct cu șoferul prin intermediul martorilor de bord / martori luminoși afișați pe tabloul de bord. Este important să știm ce înseamnă fiecare dintre acești martori, dar este chiar mai important să știm ce să facem când apare.

Top patru martori de bord

Toți martorii de bord sunt importanți, dar dacă ar fi alegem patru dintre ei, în ordinea importanței, lista ar arăta astfel:

1.Matorul presiune scăzută a uleiului

Am decis să începem lista noastră cu acesta pentru că este unul dintre martorii cel mai greu de înțeles. Asta înseamnă că, atunci când face „ping” pe tabloul de bord, mulți șoferi nu știu exact ce înseamnă și, prin urmare, nu pot lua măsurile corecte pentru a-l corecta. Recomandăm să treceți pe la un service cât de repede puteți și să nu amânați procedura pentru că problema este gravă și se poate agrava.

2.Martorul Check Engine

Check Engine poate apărea când calculatorul de bord al maşinii detectează o problemă. Ea poate fi una minoră, cum ar fi o defecţiune la un senzor sau poate veni de la un voltaj scăzut al baterie, dar ar putea indica o defecţiune gravă care, neglijată, ar putea provoca daune costisitoare. Aprinderea acestui martor nu necesită oprirea imediată a motorului, dar dacă se aprinde, recomandarea este să duci cât mai repede maşină la o diagnoză.

3. Martorul de temperatura al motorului

Această lumină de avertizare arată ca un termometru scufundat în lichid. O bară cu linii verticale care iese din câteva linii ondulate. Este greu de descris în cuvinte, dar suntem siguri că știi despre ce vorbim. Dacă se aprinde acest martor, este cazul să oprești cu prima ocazie, deoarece motorul mașinii a atins o temperatură prea mare.

4. Martorul presiune scăzută în pneuri

Având în vedere importanța presiunii în anvelope, este surprinzător faptul că a durat atât de mult timp ca senzorii de presiune să devină piese standard ale kitului mașinilor moderne.

Presiunea corectă este însă extrem de importantă pentru funcționarea sigură și eficientă a anvelopelor. Din punct de vedere al eficienței, o anvelopă care nu este umflată corect va crește consumul de combustibil. Din punct de vedere al siguranței, anvelopele care nu sunt umflate bine nu vor funcționa corespunzător în timpul frânării și, de asemenea, pot face mașina mai greu de manevrat situații limită.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide