TOP 8 SUV-uri practice pe care le poți cumpăra cu maximum 8.000 de euro. Oferă spațiu și confort pentru bani puțini

Autor: Ionuț Vîlciu 07 dec. 2022 Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare în piața auto, iar producătorii au în gamelor de modele exemplare pe alese. Însă ce faci dacă nu ai banii necesari pentru a-ți achiziționa o mașină nouă? Te poți uita pe piața de automobile second hand, unde poți găsi oferte bune la prețuri rezonabile.

Este un fapt știut că SUV-urile sunt cele mai dorite mașini ale momentului, iar producătorii au modele pentru fiecare categorie de client. Există modele mai mari sau mai mici, mai sportive sau mai capabile în teren. Oricum ar fi, există câte ceva pentru fiecare, iar piața mașinilor rulate este plină de anunțuri. Noi am ales opt exemplare din diferite categorii, toate putând fi găsit pe site-ul de anunțuri Mobile.de și niciuna dintre mașinile găsite nu costă mai mult de 8.000 de euro.

Ford Kuga – 7.490 de euro

Începem lista noastră cu prima generație a lui Ford Kuga, care se înrudește chiar cu popularul Ford Focus. Cel pe care noi l-am găsit este din anul 2009 și are la bord 187.000 de kilometri. Sub capotă se află un motor de 2,0 litri, care dezvoltă o putere de 136 de cai și este cuplat la o cutie de viteze manuală.

În ciuda originilor sale de mașină compactă, Kuga oferă spațiu suficient pentru ocupanți și pentru bagaje, dar și opțiuni de bun simț. Chiar dacă nu are cea mai mare gardă la sol, dar nu este nici un SUV care să aibă ca scop principal mersul în off-road.

suv

Nissan Qashqai – 7.990 de euro

Nissan Qashqai este unul dintre cele mai populare și mai apreciate SUV-uri disponibile pe piață. Este un SUV compact, dar care a oferit și șapte locuri în anumite configurații. De asemenea, motoarele sunt economice, iar anumite exemplare, așa cum este și cel ales de noi, oferă navigație sau o trapă panoramică de mari dimensiuni. De asemenea, mai există și climă pe două zone sau scaunele încălzite.

Hyundai IX35 – 8.000 de euro

La fel ca restul gamei Hyundai, IX35 oferă un pachet cuprinzător la un preț bun. Era cazul atunci când era nou, dar este cazul și acum. Modelul ales de noi este unul fabricat în 2011, care este dotat cu un motor de 2,o litri diesel, care oferă 184 de cai putere. De asemenea, transmisia este una automată, iar mașina vine și cu sistem de tracțiune integrală.

Volvo XC90 – 7.990 de euro

Prima generația a lui Volvo XC90 a făcut o carieră prin funcționalitatea sa, prin siguranță, dar și prin niște abilități bune în off-road. Putem spune că este un SUV polivalent. Cel găsit de noi este o ediție Ocean Race, ceea ce înseamnă că are o culoare albastră specială și ornamente specifice echipării. Motorul este unul diesel, de 2,4 litri, care nu consumă foarte mult și este fiabil. Acesta este legat la o cutie automată și are și tracțiune integrală. Mașina este în stare bună atât la exterior, cât și la interior. Interiorul are scaune din piele, iar ornamentele argintii s-au păstrat bine, chiar dacă mașina este din 2006 și are 231.500 de kilometri la bord.

Volkswagen Touareg – 7.999 de euro

Cel mai mare SUV din oferta Volkswagen este consacrat pentru abilitățile sale în off-road și lista lungă de accesorii pe care le poți alege. Exemplarul pe care noi l-am găsit are un motor V6 pe motorină, care produce 224 de cai putere și este cuplat la o transmisie automată, iar sistemul de tracțiune integrală este standard. Este un model facelift din anul 2008 și este un exemplar destul de dotat. Are scaune din piele, hayon cu acționare electrică, faruri cu xenon și suspensie pneumatică.

Audi Q7 – 7.735 de euro

Unul dintre modelele înfrățite cu Volkswagen Touareg este Audi Q7. SUV-ul de clasă mare de la Audi oferă mult spațiu pentru familie, un portbagaj spațios, oferind chiar și șapte locuri. Exemplarul pe care l-am ales este din 2007 și are 300.000 de kilometri parcurși. Motorul este unul V6 diesel, care dezvoltă 232 de cai putere.

Mașina are urme de uzură specifice vârstei, dar rezistă bine în continuare. De asemenea, și interiorul din piele pare că s-a conservat bine. Printre dotări se numără și trapa panoramică sau sistemul audio Bose.

BMW X5 – 7.999 de euro

BMW X5 este unul dintre cele mai apreciate de SUV-uri premium, iar cel pe care l-am găsit este un exemplar cu un motor pe benzină. Este o unitate cu șase pistoane, care produce 272 de cai putere, iar cutia de viteze este una automată.

Mașina este din 2007 și are la bord 289.339 de kilometri. Exteriorul prezintă unele îndoituri, dar interiorul din piele este bine păstrat, iar ornamentele din lemn sunt în stare bună.

Mercedes-Benz ML – 7.999

Cel de-al treilea membru al triadei germane de SUV-uri premium este Mercedes-Benz ML. ML este un SUV luxos, confortabil și spațios, care oferă motoare potente, la fel ca și concurenții săi. Modelul ales de noi este din anul 2008 și vine echipat cu un motor V6 pe motorină, care produce 190 de cai putere. Transmisia este una automată, tracțiunea integrală fiind nelipsită.

Acest ML are un interior din piele întreținut, ornamente din lemn, climatizare pe trei zone și faruri cu xenon.

suv

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide