TOP. Cele mai sigure mașini testate în decembrie la EuroNCAP

Autor: Daniel Samoilă 09 dec. 2021 Știri auto

EuroNCAP a prezentat cele mai recent rezultate ale testelor de siguranță. Unele modele s-au bucurat de nivelul maxim de siguranță și au primit cinci stele, iar altele s-au ales doar cu patru stele sau chiar fără nicio stea.

Printre mașinile testate la început de decembrie s-a regăsit și Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni. Spring a primit doar o stea la testele de siguranță. Dar se poate și mai rău! Modelul electric Renault Zoe nu a primit nicio stea din partea reprezentanților EuroNCAP.

Totuși, au fost modele care au trecut cu brio aceste teste dure și au fost răsplătite cu cinci stele. În continuare vă prezentăm aceste mașini.

TOP mașini sigure testate la EuroNCAP

1. BMW iX

Ne oprim prima dată la noul SUV al celor de la BMW – iX. Modelul constructorului bavarez a primit 91% pentru protecția pasagerilor adulți. În ceea ce privește copii, scorul a fost la fel de bun – 87%.

Ceva mai mic a fost scorul pentru protecția pietonilor – 73%. De asemenea, BMW iX s-a ales cu 81% scor pentru sistemele de siguranță.

2. Genesis G70

Scoruri bune a primit și modelul estate Genesis G70. În ceea ce privește protecția pasagerilor adulți, scorul ajunge la 89%. Pentru protecția copiilor este la 87%, în timp ce pentru pietoni ar fi 76%. Acest Genesis a beneficiat de un scor mai bun la sistemul de siguranță decât BMW-ul iX – 88%.

3. Genesis V70

Tot de la constructorul sud-coreean Genesis vine și SUV-ul V70. Acesta a primit 89% scor pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor și doar 64% pentru protecția pietonilor. Scor foarte bun în ceea ce privește sistemul de siguranță – 87%.

4. Mercedes-EQ EQS

Noul hatchback al constructorului german Mercedes a bifat scoruri excelente la testele de siguranță EuroNCAP. Astfel, acest model a primit 96% pentru protecția adulților, 91% pentru protecția copiilor și 76% pentru protecția pietonilor. Și sistemele de siguranță au avut un scor bun – 80%.

5. Nissan Qashqai

În categoria celor mai sigure mașini intră și SUV-ul celor de la Nissan – Qashqai. Acesta a avut următoarele scoruri: 91% pentru protecția pasagerilor adulți, 91% pentru protecția copiilor, 70% pentru protecția pietonilor și 95% (!) pentru sistemele de siguranță.

6. Skoda Fabia

Noua Skoda Fabia, rivalul Dacia Sandero, a obținut scoruri bune la testele de siguranță și a fost răsplătită cu cinci stele. Modelul constructorului ceh a avut următoarele scoruri: 85% pentru protecția adulților, 81% pentru protecția copiilor, 70% pentru protecția pietonilor și 71% pentru sistemele de siguranță.

7. Volkswagen Caddy

De la constructorul german Volkswagen vine modelul Caddy. Acesta a primit 84% protecție pentru pasagerii adulți, 82% pentru copii, 69% pentru pietonilor și 79% pentru sistemele de siguranță.

8. Ford Mustang Mach-E

Mustang Mach-E, SUV-ul de mici dimensiuni de la Ford, a avut tot cinci stele. Rezultatele sunt următoarele: 92% pentru protecția adulților, 86% pentru copii, 69% pentru pietoni și 82% pentru sistemele de siguranță.

9. Hyundai IONIQ 5

IONIQ 5, SUV-ul electric al Hyundai, a bifat următoarele rezultate la testele de siguranță: 88% pentru protecția pasagerilor, 86% pentru copii, 63% pentru pietoni și 88% pentru sistemele de siguranță.

10. Hyundai TUCSON

Hyundai Tucson, SUV-ul de off-road al companiei, a primit rezultate bune la testele de siguranțe: 86% pentru protecția pasagerilor, 87% pentru protecția copiilor, 66% pentru pietoni și 70% pentru sistemele de siguranță.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: NetCarShow



Comentarii
Inchide