Top mașini pregătite pentru apocalipsă

Autor: ProMotor 04 mai 2020 Știri auto

Te sperie sfârșitul lumii? Iată câteva mașini pe care le puteți folosi pentru a face față acestei „provocări”.

Atac nuclear, război, criză economică mondială, schimbări drastice ale climei, există mai multe scenarii care se pot întâmpla întru-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Întrebarea este, ce mașină este pregătită pentru un astfel de scenariu?

Din fericire, există câteva pickup-uri și SUV-uri pregătite pentru o astfel de „slujbă”. Am găsit câteva modele care au tot ce trebuie pentru a vă ajuta să supraviețuiți unui scenariu semi-apocaliptic.

Acestea fiind spuse, și presupunând că v-ați dat seama de tonul glumeț al acestui articol, iată câteva mașini care ar putea face față unor medii puțin diferite față de cele în care funcționăm cu toții în mod normal.

Mercedes-Benz Clasa G

Mercedes-Benz Clasa G este și capabil și elegant. Deși majoritatea cumpărătorilor nu se vor aventura niciodată cu ea în off-road, Clasa G a fost construită pentru traversarea zonele cu noroi și pantele abrupte. Un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care produce 412 cai putere alimentează modelul „de bază” G550, în timp ce varianta Mercedes-AMG G63, mai palpitantă, primește o versiune de 577 CP a aceluiași motor.

Jeep Wrangler

Wrangler se dovedeşte o maşină decentă pe şosea, dar foarte capabilă în afara acesteia. Ca feeling la volan, Wrangler este un adevărat Jeep, aşa încât minusurile din punct de vedere al confortului pălesc în faţa dozei serioase de distracţie din off-road.

Ford Ranger Raptor

Ford Ranger Raptor este cea mai dură şi mai peformantă versiune a celui mai vândut pick-up din Europa. Acesta a fost lansat în 2019. Construit pentru a rezista în faţa celor mai dure provocări în off-road, structura unică ranforsată şi ultra-puternică a şasiului lui Ranger Raptor utilizează aliaje de oţel de înaltă rezistenţă pentru a face faţă rulării sportive în off-road.

Land Rover Defender

Noul Land Rover Defender 2020 a schimbat arhitectura cu şasiu de tip scară folosită de toate off-roaderele pure şi dure pentru o caroserie autoportantă bazată pe cea a lui Land Rover Discovery, dar promite să rămână un vehicul perfect capabil să traverseze cele mai dificile terenuri. Ca şi modelul original, roata de rezervă este montată pe uşa portbagajului.

Tesla Cybertruck

Cu condiția ca apocalipsa să întârzie dincolo de data la care urmeză să fie produs (2021), noul Cybertruck poate face față provocărilor extreme, cel puțin vizual. Utilizând același oțel inoxidabil folosit de SpaceX pentru exterior, Tesla Cybertruck susține că este rezistent la gloanțe de 9 mm. Designul camionului, inclusiv anvelopele, sunt suficient de îndrăznețe pentru a speria eventualii atacatori.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide