Touring Superleggera Aero 3 – Supercar retro cu cifre incredibile

Autor: Elena Luchian 21 sept. 2020 Știri auto

Touring Superleggera Aero 3 este supercarul cu motor V12 și influențe retro. Este o abordare modernă a celebrului Ferrari F12 din anii ’30, dar și de Alfa Romeo Disco Volante.

GALERIE FOTO

“Masa este inamicul, rezistența la vânt este obstacolul.” Este motto-ul companiei milaneze Touring Superleggera, care a adus pe lume și legendarul Alfa Romeo Disco Volante.

De această dată, modelul creat de italieni, Aero 3, are la bază legendarul Ferrari F12 Berlinetta. Mașina este vopsită în Stratosphere Red, ca și Alfa Disco Volante.

Apare aceeași nuanță și la interior, în cabina ultra-sportivă, în contrast cu tapițeria din piele și alcantara de culoare neagră și cu inserțiile de aluminiu și fibră de carbon.

Grila trapezoidală și prizele mari de aer sunt o declarație de agresivitate. Din profil, ies în evidență capota alungită și aripa verticală montată în parte posterioară. Evacuările dreptunghiulare produc o coloană sonoră pe măsura look-ului modelului.

Touring Superleggera Aero 3 este pus în mișcare de un motor aspirat V12 de 6,3 litri, care dezvoltă 730 de cai putere la 8.250 rpm și 689 Nm l 6.000 rpm. Propulsorul este cuplat la o transmisie secvențială cu șapte trepte. Pentru senzații tari la volan, viitorul posesor de Aero 3 poate schimba treptele și cu ajutorul padelelor montate pe coloana de direcție.

Touring Superleggera Aero 3 vine cu cifre impresionante

De 3,1 secunde are nevoie supercarul cu linii retro pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, iar viteza sa maximă este de 339 km/h.

1.641 de kilograme cântărește mașina, fiind cu 150 de kilograme mai ușoară decât Ferrari F12 Berlinetta. Acest lucru se datorează materialelor moderne folosite în construcție.

Pentru a păstra caracterul exclusivist, italienii au decis ca numai 15 astfel de unități să vadă lumina zilei. Trei dintre acestea au fost deja vândute. Prețul, spune producătorul, este disponibil doar la cerere, mai ales că poate varia în funcție de specificațiile alese de fiecare client.

Peste 5000 de ore durează construcția fiecăreia dintre cele 15 mașini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide