Toyota a depășit Volkswagen cu peste un milion de mașini vândute la nivel global

Autor: Mihai Morcovescu 01 iun. 2022 Știri auto
Toyota a depășit Volkswagen cu peste un milion de mașini vândute la nivel global

Constructorul japonez Toyota a vândut în primele patru luni din 2022 cu peste un milion de mașini mai mult decât Grupul Volkswagen. Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât vânzările la nivel mondial ale niponilor au scăzut cu 5,8% în această perioadă. Spre comparație, compania din Wolfsburg a înregistrat o scădere cu 26%.

Producția Toyota în iunie va fi redusă cu 50.000 de vehicule

Toyota ar putea să fie și în 2022 cel mai mare producător auto din lume pentru al treilea an consecutiv. Conform celei mai importante publicații de business din Europa, Automotive News, Toyota a fost cea mai bine vândută marcă din lume în primele patru luni ale anului.

Producătorul japonez a câștigat duelul de la distanță cu Volkswagen. Marca asiatică a vândut cu peste un milion de unități mai mult comparativ cu rivalul european. În intervalul ianuarie-aprilie s-a înregistrat o scădere cu 5.8% față de aceeași perioadă din 2021. Peste 629.000 de mașini au fost vândute pe piața locală, în timp ce restul de 2,7 milioane au fost comercializate pe alte piețe.

Aceste cifre sunt lăudabile în contextul blocării operațiunilor ambilor producători în China din cauza măsurilor de restricție impuse de Covid-19, În plus, niponii au fost forțați să reducă planul global de producţie pentru iunie pentru a doua oară în această săptămână.

Criza mondială de semiconductori i-a determinat pe japonezi să reducă producţia planificată pentru luna iunie cu circa 50.000 de vehicule. În plus, Toyota va suspenda producţia la unele fabrici timp de o săptămână.

De partea cealaltă, Volkswagen a înregistrat scăderi semnificative pe unele piețe importante. În China, vânzările au scăzut cu 29%. În Europa Centrală și de Est vânzările au fost cu 37% mai mici decât în aceeași perioadă din 2021. În sfârșit, în America de Sud, vânzările au scăzut cu 42%.

Sursa: AutomotiveNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide