Toyota a dezvăluit primul Land Cruiser electric. Deocamdată, SUV-ul se află în stadiul de concept

Autor: Ionuț Vîlciu 23 oct. 2023 Știri auto
Toyota a dezvăluit primul Land Cruiser electric. Deocamdată, SUV-ul se află în stadiul de concept

Toyota a publicat primele imagini cu ceea ce urmează să fie primul Land Cruiser complet electric de serie. Acesta va fi expus publicului în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia.

Lumea auto a fost pusă față în față cu inevitabilul. Primele imagini cu ceea ce urmează să fie prima Toyota Land Cruiser electrică, de serie, din istorie, au fost publicate de producătorul japonez. Conceptul Toyota Land Cruiser Se anunță o viitoare versiune complet electrică a SUV-ului japonez emblematic.

Conceptul Land Cruiser Se nu doar că anunță un tren de rulare total diferit de ceea ce cunoșteam până acum pe SUV-ul nipon, dar și o filosofie complet diferită de design. Comparativ cu tradiționalul Land Cruiser, care are o caroserie separată de șasiu, la fel ca multe alte mașini destinate mersului în teren, acest concept prezentat de producător folosește o construcție de tip monococă. Acest lucru face ca mașina să se preteze mai bine uzului pe asfalt.

Toyota a prezenta conceptul ce anunță primul Land Cruiser electric de serie

Conceptul Land Cruiser Se arată mai mult ca un SUV urban decât ca o mașină de teren pregătită temeinic, așa cum a fost cazul până acum cu seria Land Cruiser. Designul acestuia îmbină suprafețe netede cu forme pătrățoase, vizibile în special în față, la aripi și la portiere. Partea frontală este desenată destul de simplu, cu faruri LED unite printr-o bandă luminoasă și o suprafață ușor sculptată acolo unde ar trebui să existe, în mod obișnuit, grila radiatorului.

Aspectul robust al mașinii este amplificat de scutul de protecție montat sub bara de protecție frontală. Privită din lateral, silueta noului Land Cruiser Se dă impresia că avem de-a face cu un SUV destul de dinamic, un lucru neobișnuit pentru un vehicul din seria Land Cruiser. Acest lucru este amplificat de jantele de mari dimensiuni încălțate cu anvelope cu profil redus, design deloc caracteristic unui Land Cruiser.

Toyota nu a dezvăluit prea multe detalii despre acest nou concept. Nu știm încă cifre de autonomie sau putere pentru conceptul lui Land Cruiser electric, dar știm că va avea 3 rânduri de scaune. Noua Toyota Land Cruiser Se va fi putea fi văzută de public în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia, care va începe din 25 octombrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide