Toyota a dezvăluit Urban Cruiser Hyryder. Un SUV de dimensiuni apropiate Daciei Duster

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2022 Știri auto

Toyota a dezvăluit noul său SUV compact, Urban Cruiser Hyryder. Noul model a fost creat în colaborare cu cei de la Suzuki.

Noul SUV compact al celor de la Toyota a fost dezvăluit în India. Acesta va putea fi cumpărat atât în versiuni mild, cât și full hibrid. Suzuki va dezvălui curând și versiunea sa.

Urban Cruiser și asemănările cu un vechi prieten

Toyota Urban Cruiser Hyryder este un SUV de dimensiuni apropiate Daciei Duster. Sau chiar fratelui nipon, Suzuki Vitara.

Hyryder este lung de 4,3 metri și lat de aproape 1,8. În înălțime măsoară 1,6 metri. Asta îl face cu 37 de centimetri mai lung decât varianta obișnuit a lui Urban Cruiser.

Din punct de vedere stilistic, noul model îmbină un profil cunoscut nouă, cel al lui Suzuki Vitara, cu elemente de design regăsite pe actuala gamă Toyota.

La interior întâlnim un ecran central cu dimensiunea de 9 inch, plus un panou de bord digital de 7 inch. Selectorul pentru modurile de condus, specific Suzuki, este amplasat pe tunelul median.

Echipările superioare includ multe dotări interesante, precum o trapă panoramică, lumini ambientale, head-up display, camere 360 sau un încărcător wireless.

Toyota Urban Cruise Hydryder este oferit cu două motorizări pe benzină

Modelul de bază este echipat cu motorul de Suzuki de 1,5 litri și 101 cai putere. Acest grup propulsor este unul de tip mild hibrid și poate fi legat fie la o cutie manuală în cinci trepte, fie la una automată în șase trepte.

Celălalt motor disponibil este de origine Toyota. Este un propulsor full hibrid, format tot dintr-un motor termic de 1,5 litri, dar cu un motor electric mai puternic și o baterie de capacite mai mare. Puterea rezultată este de 114 cai putere. Ambele variante vin cu tracțiune doar pe puntea față.

Toyota Urban Cruiser Hydryder și omologul său din gama Suzuki se vor produce în India. SUV-urile vor fi exportate și către alte piețe ale lumii.

Deocamdată, Toyota nu a oferit o listă de prețuri pentru acest nou model.

VIDEO

Sursa: Carscoops

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide