Toyota recheamă în service modelul BZ4X. Care este motivul

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iun. 2022 Știri auto

Toyota a demarat o serie de rechemări pentru noul său model electric. Producătorul nipon a anunțat că va rechema 2700 de exemplare, pentru că exsită riscul ca roțile să cadă de pe acestea.

Primul vehicul electric din gama Toyota, BZ4X, are parte de rechemări. Acestea sunt cauzate de faptul că roțile nu au fost strânse suficient. Producătorul spune că  există riscul ca roțile să cadă după un număr mic de kilometri parcurși. Din cele 2700 de exemplare, 2200 erau destinate pentru Europa, 260 pentru Statele Unite, 110 pentru Japonia și 10 pentru Canada.

De asemenea, și surata sa, Subaru Solterra, este rechemată pentru aceeași problemă. Subaru spune că este vorba despre 2600 de unități ale modelului Solterra.

Toyota BZ4X se confruntă cu un start anevoios

Se pare că atunci când sunt efectuate viraje strânse sau frânări puternice, șuruburile se pot slăbi. Acest fapt poate duce la căderea roților. Până acum nu a avut loc un astfel de incident. Posesorii au fost sfătuiți să nu mai utilizeze mașinile până la găsirea unei soluții pe termen lung.

„Ne pare sincer rău pentru orice inconveniență care v-a fost cauzată. Vom remedia problema în cel mai scurt timp, dar investigăm cauzele”, a spus Toyota pe site-ul propriu.

Modelele destinate pieței din Japonia nu ajunseseră încă la clienți. Ele trebuiau să fie expuse, dar și folosite la test drive.

Un purtător de cuvânt al producătorului japonez a declarat că nu toate modele sunt supuse rechemării, dar nu a spus numărul total al producției.

Cât despre Subaru, majoritatea modelelor Solterra erau destinate dealerilor, niciun exemplar fiind livrat clienților din State.

Problemele pe care Toyota le întâmpină cu BZ4X vin la doar două luni de la lansarea oficială.

Sursa: Reuters

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide