Toyota a dezvăluit versiunea europeană a lui Yaris Cross GR Sport. Modelul vine cu motorizare hibridă de 116 CP

Autor: Mihai Morcovescu 31 aug. 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile Toyota a dezvăluit versiunea pentru Europa a noului model Yaris Cross GR Sport. Modelul își face, astfel, debutul pe piața europeană la aproximativ o lună după ce a fost lansat pe piața din Japonia.

Crossover-ul nipon va fi disponibil pe Bătrânul Continent într-o singură versiune de motorizare, hibrid, capabilă de 116 CP.

Toyota Yaris Cross GR Sport va costa în jur de 24.000 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul trecut, Toyota a lansat noul Yaris Cross, model care a avut un debut comercial excelent în Europa. Mărturie stau cele 77.000 de exemplare care au fost vândute în prima jumătate a anului curent. Astfel, mașina a avut o cotă de piață de 7,7%.

Acum, niponii își extind gama SUV-ului de segment B cu vârful de gamă GR Sport. În ciuda inițialelor „Gazoo Racing” nu vă așteptați la o versiune de performanță în adevăratul sens al cuvântului. GR Sport este în acest caz doar un nivel de echipare.

Din punct de vedere estetic, modelul vine cu o grilă frontală redesenată, embleme GR și jante de 18 inch care ascund frâne cu etriere vopsite în roșu. În același timp, garda la sol a fost coborâtă cu 10 mm, în timp ce la spate regăsim un nou difuzor de aer. Arcurile și amortizoarele au fost și ele recalibrate pentru un plus de manevrabilitate.

La interior, clienții vor primi scaune sport „Ultrasuede” îmbrăcate în piele sintetică neagră cu cusături contrastante roșii. Acestea se regăsesc și pe volanul din piele și pe schimbătorul de viteze. Emblemele GR de pe volan, tetiere, butonul de pornire și instrumentarul de bord emană o notă de sportivitate. În plus, există inserții în argintiu închis la nivelul ușilor și a planșei de bord.

Noul Yaris Cross GR Sport vine în Europa într-o singură variantă de motorizare. Este vorba despre grupul motopropulsor hibrid de 1,5 litri, care produce 116 CP.

Modelul european va fi disponibil pentru comenzi începând cu al treilea semestru din 2022. Prețurile nu au fost divulgate, însă Yaris Cross de bază are un preț de pornire de aproximativ 24.300 de euro.

Sursa: Toyota

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide