Toyota a fost desemnat cel mai bun brand auto în 2023. Japonezii au surclasat Mercedes-Benz și BMW

Autor: Ionuț Vîlciu 22 nov. 2023 Știri auto

Toyota a ajuns în Top 10 cele mai bune branduri în 2023, fiind cel mai bine clasat brand auto de pe listă. Producătorul nipon este mai bine cotat decât Mercedes-Benz sau BMW.

Când vine vorba de industria auto, cel mai mare producător auto din lume este și cel cu cea mai mare putere de brand, potrivit unui nou studiu. Toyota s-a clasat pe locul șase pe lista Global Best Brands 2023, pentru al doilea an consecutiv. Producătorul japonez se poziționează în fața Mercedes-Benz, care s-a clasat pe locul șapte, care a câștigat o poziție comparativ cu anul trecut, și BMW, care s-a clasat pe locul nouă, urcând trei poziții. Singurul alt producător auto care a ajuns în top 20 a fost Tesla, care a ocupat încă o dată locul 12, relatează Carscoops.

Studiul efectuat de compania Interbrands clasifică mărcile în funcție de trei criterii. Prima este performanța financiară a produselor sau serviciilor mărcii, a doua este rolul mărcii în procesul de decizie de cumpărare al clientului, iar a treia este puterea mărcii în ceea ce privește asigurarea câștigurilor viitoare ale companiei.

Toyota este cel mai bine cotat brand auto în 2023

După ce toate aceste date au fost adunate, informațiile sunt analizate, astfel se formează o listă formată din 100 de branduri, care nu acoperă doar mărci auto, ci și companii de tech, modă și multe alte domenii. Toyota și Mercedes s-au clasat atât în fața Coca Cola, cât și în fața Nike. BMW s-a clasat înaintea McDonalds, iar Tesla se situează înaintea unor nume precum Disney și Louis Vuitton.

Totuși, topul 3 a fost alcătuit din aceeași Apple (locul 1), Microsoft (locul 2) și Amazon (locul 3), companii care și-au menținut locurile din 2022. Pe locurile 4 și 5 s-au clasat Google, respectiv Samsung.

În lista de 100 de branduri mai există și alți producători auto, dar sunt departe de vârful clasamentului: Honda (27), Hyundai (32), Audi (45), Porsche (47), Volkswagen (50), Ford (51), Nissan (63), Ferrari (70) și Kia (88).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide