Toyota a prezentat bZ3, al doilea model electric din gama sa. Când va fi disponibilă noua mașină electrică?

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2022 Știri auto

Toyota bZ3 este un sedan electric dezvoltat împreună cu compania chinezească de mașini electrice, BYD și FAW Toyota.

Toyota a anunțat Toyota bZ3, al doilea model din seria bZ. bZ3 este un sedan electric cu baterie dezvoltat în comun pentru piața chineză de către BYD Toyota EV Technology (BTET). Aceasta este o alianță înființată de Toyota și BYD. Sedanul va fi produs și vândut prin intermediul rețelei de dealeri FAW Toyota.

Sistemul electric combină bateria litiu-ion de la BYD. Aceasta folosește fosfat de litiu și fier și tehnologiile extinse de electrificare de la Toyota. Astfel, mașina are o autonomie maximă de peste 600 km. Structura bateriei, sistemele de răcire, control și monitorizare a siguranței au fost toate proiectate special pentru această mașină. În plus, Toyota și-a valorificat expertiza în electrificare pentru a reduce degradarea bateriei. Obiectivul de dezvoltare de a asigura o capacitate de 90% chiar și după zece ani.

Toyota bZ3 este un sedan electric pentru piața din China, cel puțin pentru moment

Toyota bZ3 folosește platforma e-TNGA. Cu ajutorul acesteia s-a obținut un centru de greutate scăzut, care poate îmbunătăți manevrabilitatea mașinii. Poziția de conducere este configurată pentru a minimiza încordarea musculară, pentru a reduce oboseala pe distanțe lungi și pentru a crea o experiență plăcută de condus. Mișcarea, întoarcerea și oprirea au fost reglate folosind expertiza Toyota acumulată de-a lungul anilor. Rezultatul ar trebuie să fie o mașină mai confortabilă atât pentru șofer, cât și pentru pasageri.

Interiorul dispune de sistemul Digital Island care integrează un afișaj central vertical mare cu o consolă de tip masă. Pe lângă încărcarea fără fir, integrează funcții pentru conectarea smartphone-urilor și multimedia. Aerul condiționat, sistemul media, deschiderea portbagajului și alte comenzi sunt, de asemenea, integrate în afișajul mare.

Într-adevăr, bZ3 va fi vândută, cel puțin pentru moment, pe piața din China. Probabil că dacă mașina va avea succes acolo, producătorul japonez o va aduce și pe alte piețe.

Sursa: Toyota

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide