Toyota reia asamblarea modelelor electrice bZ4X

Autor: Adrian Somai 07 oct. 2022 Știri auto

Toyota anunță reluarea producției modelului bZ4X la uzina din Motomachi, Japonia, la mai bine de trei luni după ce procesul de asamblare a fost suspendat. bZ4X este primul model cu zero emisii din portofoliul constructorului nipon, model care s-a dovedit însă a fi urmărit de probleme.

La nici două luni de la lansarea oficială, constructorul japonez a fost nevoit să ia decizia de a îl rechema în service din cauza unei probleme tehnice ce ar fi putut dus la desprinderea roților în mers. Potrivit informațiilor de la acea vreme, problema ar fi fost cauzată de un șurub de la rulmenți, care se putea slăbi la frânări bruște. 

Ținând însă cont de faptul că o astfel de problemă ar fi putut avea consecințe extrem de grave, cei de la Toyota au decis să recheme în service aproximativ 2.700 de exemplare bZ4X vândute până în acel moment la nivel global. Totodată, oficialii niponi și-au sfătuit clienții să nu se mai urce la volanul mașinii până la verificări suplimentare. Tot atunci a fost suspendat și întreg procesul de producție al acestui model, cei de la Toyota preferând să aștepte până la soluționarea tehnică a acestei probleme.

Probleme și pentru Subaru Solterra

La mai bine de trei luni de la acel moment, constructorul nipon a anunțat în această săptămână reluarea procesului de asamblare a modelului bZ4X în cadrul uzinei de la Matomachi, Japonia. Odată cu reluarea producției a fost reluat și procesul de vânzare al acestui model. Toyota a ținut însă să precizeze că pentru moment au prioritate clienții care au comandat deja mașină și care așteaptă să o primească.

Ținând cont de faptul că Solterra este, practic, aceeași mașină, și cei de la Subaru au fost nevoiți în urmă cu trei luni să recheme în service aproximativ 2.600 de exemplare. Odată cu soluționarea acestei probleme, și producția lui Subaru Solterra va fi reluată cât se poate de curând.

Sursa: Reuters 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide