Toyota a prezintă noua GRMN Yaris, o ediție limitată pentru Japonia

Autor: Mihai Morcovescu 14 ian. 2022 Știri auto

Niponii de la Toyota au dezvăluit la Salonul Auto de la Tokyo o nouă versiune a lui GR Yaris, denumită GRMN Yaris. Este vorba despre o ediție limitată de doar 500 de exemplare, care este destinată exclusiv pieței din Japonia.

Hot-hatch-ul a primit o serie de upgrade-uri comparativ cu varianta standard GR Yaris. Opțional, poate fi echipată cu unul dintre pachetele Circuit și Rally.

Toyota GRMN Yaris are același motor turbo de 1,6 litri de pe versiunea standard

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Toate cele 500 de exemplare Toyota GRMN Yaris vor fi dotate cu o transmisie manuală cu șase trepte. De asemenea, capota va fi din fibră de carbon, în față au fost montate scaune sport Recaro, iar la banchetă s-a renunțat.

Sportiva japoneză a primit sub capotă același motor turbo cu 3 cilindri de 1,6 litri de pe modelul standard GR Yaris. Conform specificațiilor din Japonia, acesta oferă 268 CP și 390 Nm de cuplu. Varianta GRMN Yaris beneficiază de diferențiale mecanice cu alunecare limitată față de cele de tip Torsen de pe GR Yaris.

Opțional, clienții pot comanda pachetul Circuit. Acesta include jante de 18 inch de la BBS, frâne mărite, amortizoare reglabile Bilstein. Din ofertă mai fac parte un un splitter frontal, un eleron posterior, ambele din carbon, praguri laterale extinse și o nuanță specială, denumită Matte Steel.

Potrivit informațiilor furnizate de Toyota, în această configurație, GRMN Yaris este cu 20 de kilograme mai ușoară decât GR Yaris. Pachetul Rally conține amortizoare și bare stabilizatoare noi  și cușcă de protecție. Acesta este cu 30 de kilograme mai ușor decât varianta standard.

Noua Toyota GRMN Yaris costă în Japonia echivalentul a 56.000 de euro. Pentru Pachetul Circuit, prețul crește până la circa 64.800 de euro. În cazul în care clientul optează pentru Pachetul Rally, prețul de catalog este de aproximativ 64.200 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide