Toyota anunță că a doua generație a SUV-ului C-HR va fi asamblată în Turcia

Autor: Adrian Somai acum 2 luni Știri auto

Toyota a anunțat la începutul acestei săptămâni prin intermediul unui comunicat de presă că a doua generație de modele C-HR va fi asamblată în cadrul uzinei din Sakarya, Turcia. Tot în Turcia urmează să fie inaugurată și o linie de producție pentru bateriile dedicate modelelor plug-in hybrid.

Constructorul nipon își îndreaptă tot mai tare atenția către această uzină din Sakarya, Turcia, mai multe planuri de viitor anunțate de oficialii companiei fiind legate de acest punct de lucru. Tocmai din acest motiv, Toyota urmează să investească în această uzină o sumă considerabilă de bani, de aproximativ 2.3 miliarde de euro.

Peste 300 de milioane de euro vor fi direcționați către inaugurarea unei linii de asamblare a bateriilor pentru mașinile plug-in hybrid. Potrivit primelor informații pe această temă, această linie de producție va deveni operațională începând cu sfârșitul acestui an, din luna decembrie. Oficialii Toyota își propun ca începând din 2024 să producă aici 75.000 de baterii anual.

Prima fabrică Toyota din Europa care produce mașini plug-in hybrid

Totodată, la uzina din Turcia va intra pe linia de producție și a doua generație a lui C-HR, SUV ce va fi disponibil atât într-o versiune hibrid, cât și într-o versiune plug-in hybrid. Astfel, Toyota C-HR devine primul model plug-in hybrid, dedicat pasagerilor, fabricat în Turcia. Prin noul C-HR, Toyota își propune să își demonstreze dorința de a aduce pe piața auto europeană modele mai puțin poluante. Toyota a anunțat anterior că își dorește să atingă neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon în Europa până în anul 2040.

Uzina din Sakarya, Turcia, devine în aceste condiții prima fabrică a constructorului nipon de pe plan european care va produse vehicule plug-in hybrid. În același timp, va fi și prima uzină care va integra o linie de producție a bateriilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide