Toyota ar putea lansa un sedan electric care să rivalizeze cu Tesla Model 3

Autor: Ionuț Vîlciu 23 sept. 2022 Știri auto

Toyota ar putea aduce pe piață un sedan cu propulsie complet electrică. Acest model ar putea fi un rival pentru Tesla Model 3.

Producătorul japonez nu s-a grăbit să se arunce în trendul mașinilor electrice. Mai degrabă, Toyota este cunoscută drept o marcă producătoare de mașini hibrid. Ce-i drept, se poate spune că sunt pionieri ai domeniului, primul Prius fiind lansat în anul 1997.

Acum, Toyota are un plan prin care să aducă pe piață gama sa de modele electrice. Firma și-a exprimat părerea cu privire la faptul că electrificarea nu este singura cale de a reduce amprenta de carbon a parcului auto global, dar s-a angajat să lanseze o gamă diversă de vehicule electrice pentru a acoperi cele mai populare segmente din piață.

La fel ca alți producători mari, Toyota are o platformă specială pentru vehicule electrice, care se numește E-TNGA. Primul dintre acestea a fost bZ4X, care este un crossover.

Toyota ar putea aduce concurență pentru Tesla

Conform unor declarații ale CEO-ului Toyota, Akio Toyoda, de la sfârșitul anului trecut, bZ4X va fi urmat de o serie de vehicule electrice. Acestea vor varia de la supermini-uri orientate spre urban, până SUV-uri mari, vehicule comerciale compacte și un nou sedan, destinat să concureze cu cele mai populare modele electrice din lume.

Conform Autocar, mașina ar urma să se numească bZ3 și se va vinde, în primă fază, în China, acolo unde piața încă preferă acest tip de caroserie în favoarea SUV-urilor.

Așteptările pentru un debut european al lui bZ3 par totuși solide, cu o potențială sosire chiar în 2024. Acest lucru s-ar putea întâmpla datorită unui val de modele noi poziționate similar de la firme rivale. Există producători auto care doresc să taie din cota de piață a lui Tesla Model 3.

Noul sedan nu doar că va crea concurență, dar va trebuie să înfrunte, la rândul său concurență din partea altor modele. Modele precum Nio ET5, Xpeng P5 sau BYD Seal. Acesta din urmă nu a fost confirmat, dar este destul de așteptat.

Sursa: Autocar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide