Toyota a stabilit numele noului model urban. Acesta ar putea fi cel mai ieftin SUV-uleț Toyota

Autor: Marius Vișan 09 oct. 2021 Știri auto

Toyota a anunțat oficial că cea mai nouă mașină de oraș se va numi Aygo X.

Noul model semnalează îmbogățirea ofertei de produse crossover Toyota. Aygo X duce mai departe designul modelului introdus cu a doua generație Aygo în 2014. Din 2005, Aygo a fost cel mai accesibil produs Toyota, acesta fiind apreciat de clienți datorită caracterului său tineresc și distractiv.

Toyota Aygo X este un proiect dezvoltat, proiectat și produs în Europa la centrul de dezvoltare Toyota Motor Europe. Echipa care s-a ocupat de Aygo X a studiat modul de viață actual în mediul urban al clienților din Europa.

Cea mai nouă mașină compactă din gama Toyota este construită pe platforma GA-B a Toyota New Global Architecture, introdusă pentru prima dată pe noul Yaris, desemnat Mașină a Anului 2021 în Europa, dar și pe noul Yaris Cross .

Modelul va fi produs în Kolin la Toyota Motor Manufacturing din Republica Cehă .

Noua Toyota Aygo X va fi lansată la începutul lunii noiembrie

Aygo X urmează să fie lansat în luna noiembrie a acestui an, urmând ca vânzare lui să înceapă în prima parte a lui 2022.

Toyota nu oferă prea multe detalii privind specificațiile tehnice ale mașinii, dar știm deja că ampatamentul conceptului Aygo X Prologue îl plasează la jumătatea distanței dintre vechiul Aygo și actualul Yaris.

Toyota nu a dezvăluit niciun detaliu în legătură cu motoarele lui Aygo X, dar nu ne așteptăm să vedem nicio variantă electrică datorită dorinței companiei de a menține costurile mai mici într-un segment în care marjele sunt mult mai mici decât pentru mașinile de lux.

Mai jos aveți imagini cu conceptul Toyota Aygo X Prologue.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide