Toyota C-HR facelift: tehnologii moderne și o nouă motorizare hibridă – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie acum 2 ani MASINI NOI

Intră în galeria foto

Toyota C-HR a primit o actualizare consistentă, cu un pachet tehnologic modern și o nouă motorizare hibridă, mai puternică și mai eficientă. În plus, designul a primit un refresh binevenit, materialele au crescut în calitate, iar trenul de rulare a fost optimizat pentru o dinamică îmbunătățită.

Motorizarea hibridă cu motor termic de 1,8 litri și o putere totală de 122 CP a fost menținută în gamă, dar vine acum cu o baterie Li-Ion. Aceasta are acum o eficiență crescută, cu un nivel al emisiilor de CO2 de 109 g/km conform ciclului WLTP.

toyota c-hr

Principala noutate adusă de facelift este a doua motorizare hibridă folosește un motor termic pe benzină cu cilindreea de 2,0 litri, puterea totală dezvoltată fiind de 184 CP. Aceasta are un randament termic de 41%, cel mai ridicat pentru un motor pe benzină. Prin comparație, motor versiunii hibride de 1,8 litrui atinge un randament termic de 40%.

Consumul mediu în ciclul WLTP al motorizării hibride de 184 CP este  de 5,3 l/100 km. Noua motorizare vine la pachet cu un tren de rulare optimizat, cu o suspensie nouă care reduce nivelul zgomotului și al vibrațiilor și îmbunătățește comportamentul dinamic.

Gama de motorizări este completată de o motorizare turbo pe benzină de 1,2 litri/116 CP, care promite un consum mediu de 6,9 l/100 km și – exclusiv pe piețe din Estul Europei – o motorizare pe benzină de 2,0 litri/148 CP, care va fi disponibilă exclusiv împreună cu o cutie de viteze CVT. Un sistem de tracțiunie integrală Dynamic Torque Control AWD este disponibil opțional pentru motorizarea de 1,2 litri.

 

La nivel cosmetic, Toyota C-HR păstrează identitatea vizuală care a făcut-o celebră, primind acum blocuri optice LED atât în faţă cât şi în spate. Semnalizatoarele faţă sunt integrate cu luminile de zi în aceeaşi bandă luminoasă, deasupra farurilor.

În interior, calitatea materialelor a crescut vizibil, iar sistemul de infotainment a devenit mai capabil, integrând funcții de mult așteptate de clienții Toyota – cum este compatibilitatea cu Apple CarPlay și Android Auto. Aceasta oferă funcţionalitate de update over the air, ceea ce permite actualizarea funcţiilor şi a hărţilor fără a necesita prezenţa maşinii în service. Toyota oferă trei ani de actualizări gratuite, cu promisiunea că astfel de actualizări vor fi făcute la fiecare șase luni.

Intră în galeria fotoComentarii
Inchide