Toyota C-HR facelift: tehnologii moderne și o nouă motorizare hibridă – Galerie FOTO

Autor: Cristian Agatie 05 nov. 2019 MASINI NOI

Intră în galeria foto

Toyota C-HR a primit o actualizare consistentă, cu un pachet tehnologic modern și o nouă motorizare hibridă, mai puternică și mai eficientă. În plus, designul a primit un refresh binevenit, materialele au crescut în calitate, iar trenul de rulare a fost optimizat pentru o dinamică îmbunătățită.

Motorizarea hibridă cu motor termic de 1,8 litri și o putere totală de 122 CP a fost menținută în gamă, dar vine acum cu o baterie Li-Ion. Aceasta are acum o eficiență crescută, cu un nivel al emisiilor de CO2 de 109 g/km conform ciclului WLTP.

toyota c-hr

Principala noutate adusă de facelift este a doua motorizare hibridă folosește un motor termic pe benzină cu cilindreea de 2,0 litri, puterea totală dezvoltată fiind de 184 CP. Aceasta are un randament termic de 41%, cel mai ridicat pentru un motor pe benzină. Prin comparație, motor versiunii hibride de 1,8 litrui atinge un randament termic de 40%.

Consumul mediu în ciclul WLTP al motorizării hibride de 184 CP este  de 5,3 l/100 km. Noua motorizare vine la pachet cu un tren de rulare optimizat, cu o suspensie nouă care reduce nivelul zgomotului și al vibrațiilor și îmbunătățește comportamentul dinamic.

Gama de motorizări este completată de o motorizare turbo pe benzină de 1,2 litri/116 CP, care promite un consum mediu de 6,9 l/100 km și – exclusiv pe piețe din Estul Europei – o motorizare pe benzină de 2,0 litri/148 CP, care va fi disponibilă exclusiv împreună cu o cutie de viteze CVT. Un sistem de tracțiunie integrală Dynamic Torque Control AWD este disponibil opțional pentru motorizarea de 1,2 litri.

 

La nivel cosmetic, Toyota C-HR păstrează identitatea vizuală care a făcut-o celebră, primind acum blocuri optice LED atât în faţă cât şi în spate. Semnalizatoarele faţă sunt integrate cu luminile de zi în aceeaşi bandă luminoasă, deasupra farurilor.

În interior, calitatea materialelor a crescut vizibil, iar sistemul de infotainment a devenit mai capabil, integrând funcții de mult așteptate de clienții Toyota – cum este compatibilitatea cu Apple CarPlay și Android Auto. Aceasta oferă funcţionalitate de update over the air, ceea ce permite actualizarea funcţiilor şi a hărţilor fără a necesita prezenţa maşinii în service. Toyota oferă trei ani de actualizări gratuite, cu promisiunea că astfel de actualizări vor fi făcute la fiecare șase luni.

Intră în galeria foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide