Toyota continuă să crească prețurile mașinilor în Europa

Autor: Ionuț Vîlciu 02 nov. 2022 Știri auto

Toyota se pregătește să crească prețurile în Europa pentru a compensa pentru costurile mai mari de producție. Acest lucru este cauzat de criza microcipurilor.

Toyota va majora prețurile automobilelor sale în Europa și în Statele Unite ale Americii. Creșterea prețurilor este cauzate de creșterea costurilor de producție indusă de criza microcipurilor. De-a lungul perioadei cuprinse între lunile iulie și septembrie, profiturile companiei Toyota au scăzut considerabil, cu circa 25%. Pe lângă criza anterior menționată, se adaugă și situația cursului valutar.

America de Nord și Europa au avut de suferit. Piața din SUA a înregistrat o pierdere operațională de172,3 milioane de dolari, în timp ce cea europeană a înregistrat o pierdere operațională de 534,2 milioane de dolari. De aceea, Toyota este nevoită să ia măsuri pentru a contracara această situație de criză.

Vom vedea prețuri mai mari pentru automobilele Toyota

Ca răspuns pentru ceea ce se întâmplă, Toyota a dezvăluit că urmează schimbări de preț, deși compania încă decide cu cât să crească prețurile exact.

„Ne frământăm cu adevărat mințile încercând să găsim un nivel adecvat de preț”, a spus Jun Nagata, directorul de comunicații Toyota. „Am început să reflectăm acele prețuri mai mari în vehicul cât mai mult posibil.”

Nagata spune că ar dori să mențină această creștere la un nivel minim, pentru a nu afecta foarte mult clienții. „Am dori să păstrăm acea imagine generală a vehiculului și a relației de preț”, a spus el.

Producătorul auto japonez se așteaptă să construiască 9,2 milioane de vehicule pe parcursul acestui an fiscal care se încheie la 31 martie 2023. Această bornă reprezintă o scădere în scădere față de obiectivul său inițial de 9,7 milioane de vehicule. Această reducere vine în primul rând ca răspuns la deficitul de semiconductori, deficit care afectează întreaga industrie auto, nu doar Toyota.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide