Toyota Corolla Cross H2 Concept este un vehicul experimental care funcționează cu hidrogen

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2022 Știri auto

Toyota crede că hidrogenul poate fi un combustibil viabil pentru viitorul industriei auto, nu doar pile de combustie pentru motoarele electrice, ci și pentru motoarele cu combustie internă.

Compania japoneză a dezvăluit conceptul Corolla Cross H2, o mașină echipată cu un motor cu ardere internă conceput să funcționeze cu hidrogen în loc de benzină sau motorină. Toyota nu a folosit un motor oarecare. Sub capota acestui prototip există un motor cu trei cilindri de 1,6 litri, care este folosit pe GR Corolla.

Anul acesta Toyota a participat la toate cursele de anduranță Super Taikyu din Japonia cu un GR Corolla H2 echipată cu un motor care funcționează cu hidrogen. Expertiza dobândită prin sporturile cu motor este transpusă în conceptul Corolla Cross H2.

Toyota crede că hidrogenul este o soluție bună pentru viitor

Din expertiza acumulată din cursele cu motor, Toyota spune că a crescut puterea de ardere a hidrogenului cu 24%, ducând-o la niveluri de putere similare cu un motor pe benzină comparabil. De asemenea, și cuplul motorului a crescut. Autonomia a crescut cu 30%, iar timpul de realimentare în aplicațiile de curse este redus la doar un minut și jumătate.

Așa cum spuneam, motorul folosit pe acest concept este cel de pe GR Corolla, așa că avem de-a face cu o unitate în trei pistoane, de 1,6 litri, supraalimentată cu turbină.

Bineînțeles, Toyota a adus mașinii o serie de modificări pentru a putea să funcționeze cu hidrogen. Astfel, motorul a primit tehnologie de injecție directă cu hidrogen de înaltă presiune derivată din competiții și un rezervor de hidrogen dezvoltat cu ajutorul cunoștințelor acumulate de la Toyota Mirai.

Totul face parte din dorința companiei de a fi neutră când vine vorba de emisii de carbon. De asemenea, această tehnologie poate însemna că motoarele cu combustie internă vor putea continua să fie utilizate în industrie.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide