Toyota Corolla Cross Hybrid: Un nume legendar, acum și sub formă de SUV – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 ian. 2023 Știri auto

Toyota își extinde gama de SUV-uri cu ajutorul noii Corolla Cross. Vom vedea dacă noul model se ridică la nivelul numelui celebru pe care îl poartă.

Toyota Corolla este una dintre cele mai bine vândute mașini din întreaga lume, iar numele Corolla a devenit unul cunoscut la nivel global. Acest nume este purtat acum și de unul dintre cele mai noi SUV-uri din gama Toyota.

Toyota Corolla Cross este situată în gamă între CH-R și RAV4. Mașina testată de noi a venit într-o echipare de top, Exclusive, fiind o versiune care oferă și tracțiune integrală. Mașina folosește un sistem de propulsie hibrid, cu un motor de 2,0 litri, pe benzină, care produce 197 CP.

La exterior, Corolla Cross are proporțiile și trăsăturile clasice pentru un SUV. Partea frontală înglobează o grilă mare și o bară de protecție ceva mai proeminentă. Farurile și luminile de ceață beneficiază de tehnologie LED, iar emblema cu contur albastru denotă faptul că avem de-a face cu un model hibrid.

Pe lateral putem vedea că mașina are protecții din plastic negrul aplicate pe caroserie, iar jantele cu care mașina a venit echipată măsoară 18 inch în diametru. Ușile îmbracă pragurile, astfel că atunci când vei coborî din mașină, nu te vei murdări pe pantaloni.

Partea din spate are proporții bine definite, chiar masive pentru un SUV compact. Tema protecțiilor din plastic continuă și aici. Dacă deschidem portbagajul, care pe această echipare are acționare electrică, vom descoperi un volum de 487 de litri.

SUV-ul Toyota Corolla Cross oferă foarte multe dotări interioare

Dacă luăm loc la interior, descoperim că mașina are niște scaune confortabile, îmbrăcate în piele, iar scaunul șoferului are și reglaje electrice. La capitolul materiale, Corolla Cross se încadrează în normele clasei. Există materiale tari în partea superioară a bordului, dar în partea din față, acolo unde le vei atinge, sunt moi. Mașina vine cu volan și scaune încălzite, climă pe două zone, dar și încărcare wireless pentru telefoanele mobile.

Tabloul de bord este complet digital și are câteva opțiuni pentru afișaj și configurare. De asemenea, tema acestuia se schimbă în funcție de modul de rulare ales.

Ecranul central de infotainment are navigație și conectivitate cu Apple CarPlay și Android Auto. Chiar dacă interiorul este destul de întunecat din cauza tapițeriei negre, plafonul panoramic luminează atmosfera din cabină. Mai multe detalii puteți vedea în videoclipul de mai jos.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide