Toyota C+pod. Japonezii sparg tiparele cu acest model electric

Autor: Marius Vișan 28 ian. 2021 Știri auto

C+pod este noul vehicul electric Toyota cu baterie ultra-compactă, o soluție de mobilitate cu două locuri concepută în principal pentru călătorii pe distanțe scurte în mediul urban.

Lansată la sfârșitul anului 2020, Toyota C+pod a fost inițial testată de angajații unor corporații și agenții guvernamentale din Japonia. Producție la scară largă, precum și disponibilitate pentru clienții este programată începând cu anul 2022.

Previzualizat în conceptul Ultra Compact BEV prezentat încă din 2019, C+pod folosește un mic motor electric montat în spate care acționează doar roțile din spate, cu o putere maximă de 9,2 kW (12,5 CP) și un cuplu motor de 56 Nm, ceea ce îi permite să accelereze până la o viteză maximă de 60 km / h.

Toyota C+pod: modern, prietenos cu mediul și cu un design simplu

Alimentarea acestuia se face de la o baterie de 9,06 kWh poziționată sub podea, ceea ce îi asigură o autonomie de 150 km în ciclul WLTC. Durează aproximativ 5 ore pentru a fi încărcată la o priză de 200V, sau aproximativ 16 ore la una 100V. Oprirea este asigurată de frânele cu disc pe roțile din față și frâne pe tambur, pe cele din spate.

Panourile exterioare sunt realizate din plastic pentru a reduce greutatea. Micul EV este disponibil în cinci opțiuni diferite de culoare, în două tonuri. Modelul măsoară 2.490 mm lungime, 1.290 mm lățime și 1.550 mm înălțime. Are o gardă la sol de 145 mm, o rază de bracaj de 3,9 metri și cântărește 670 kg.

Oferă locuri pentru două persoane și vine cu facilități precum sistem de aer condiționat, scaune încălzite, oglinzi laterale reglabile electric, închidere centralizată și un instrumentar de bord digital. Interiorul este predominant în negru, cu o zonă albă pe bord și în jurul instrumentarului de bord.

Toyota C+pod este conceput pentru a fi folosit ca sursă de electricitate pentru domiciliu furnizând până la 1.500W pentru a sprijini dispozitivele electrice în timpul întreruperilor de curent electric sau al dezastrelor naturale.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide