Toyota demarează producția noii generații C-HR. SUV-ul va fi asamblat în Turcia

Autor: Ionuț Vîlciu 07 nov. 2023 Știri auto

Toyota anunță că noua generație a modelului C-HR a intrat în producția de serie. Va fi disponibilă și sub forma unui hibrid cu încărcare la priză.

Producătorul auto japonez a anunțat că cea de-a doua generație a modelului C-HR a intrat în producție. Mașina va fi fabricată la uzina din Sakarya, Turcia și va putea fi cumpărată inclusiv sub forma unui hibrid plug-in.

Toyota a prezentat noua generați a SUV-ului C-HR în vara acestui an. Acum, cea de-a doua generație a modelului a intrat în producție la uzina din Sakarya, Turcia. Potrivit reprezentanților companiei, aceasta este prima fabrică Toyota din Europa va care produce vehicule plug-in hybrid.

Noua generația va fi disponibilă și cu un sistem de propulsie hibrid cu încărcare la priză. Acesta are la bază un motor pe benzină de 2.0 litri. De asemenea, cine dorește o abordarea tradițională Toyota asupra hibridelor va avea la dispoziție 3 propulsoare full-hybrid. Unul folosește un motor de 1.8 litri, apoi urmează cel ce folosește un motor de 2.0 litri. În cele din urmă, acestuia i se adaugă încă un motor electric pe puntea spate, pentru a asigura tracțiunea integrală.

Toyota C-HR continuă parcursul unui model de succes

Noul model vrea să continue pe traiectoria ascendentă stabilită de predecesorul său. Vrea să facă acest lucru printr-un design mai agresiv, cu ajutorul tehnologiilor moderne și sistemelor hibride de propulsie. De la debutul primului C-HR, Toyota a comercializat peste 800.000 de exemplare.

Pentru a putea produce noul C-HR în Turcia, Toyota a investit 308 milioane de euro în modernizarea uzinei din Sakarya. În total, niponii au investit, până acum, 2.5 miliarde de euro. Linia de asamblare pentru bateriile noii Toyota C-HR are o capacitate de producție de 75.000 de unități anual.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide